"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 1 aprilie 2009

Kafka? Un neinspirat

Pe principiul "toate mi se-ntâmplă numai mie şi maşinii mele", nu mi-au ajuns aventurile recente şi nici boala costisitoare. Ieri am mai bifat una, pe care chiar n-aş fi vrut să o cunosc.
De un an jumate, parchez aproape zilnic când merg la birou, pe acelaşi trotuar. Cât mai strâns posibil, să aibă şi pietonii loc, să nu incomodez traficul. Pe acelaşi trotuar e şi un hoteluţ, cu 3 locuri aranjate pentru ei. Nici un semn, nici o interdicţie. Ieri pe la ora 11, mă sună un coleg. "Iţi ridică maşina!" Am fugit ca o nebună, în fustiţă şi pantofiori, o prinţesă, ce mai, în mijlocul străzii. Unde Frieda era deja legată pe o platformă. Mă agăţ de geam: "nu vă supăraţi, e maşina mea! Vă rog trageţi pe dreapta că plătesc pe loc, să-mi daţi maşina". A fost ultimul meu moment lucid şi teoretic calm. Răspunsul a fost halucinant: "nu se poate, noi suntem în misiune". Doi metri mai în spate, o doamnă reuşise să îl convingă pe cel cu platforma să îi coboare maşina. "Plătesc pe loc, daţi maşina jos, că se poate". Aceeaşi mutră nespălată, de mârlan infect: "La Afumaţi maşina. Altfel nu se poate. Noi suntem în misiune". Ce pu... biiiip biiiiiip mă-tii de misiune, bă, căcatule??? Sun la dispecer, că măcar atât aveau şi ăia pe platformă, numărul de telefon. Spun ce şi cum. "Mda, ghinion, doamnă, veniţi la Afumaţi să plătiţi amenda şi vă dăm imediat maşina. Dar dacă aveţi alte probleme, e poliţia acolo, vorbiţi cu ei". Mă duc zăludă spre cei doi poliţişti care stăteau cu mâinile în şold, în timp ce alte biete maşini erau încărcate barbar, cu chingi periculos de subţiri, pe platforme. "În ce bază ridicaţi maşinile astea?" Privire imbecilă. "Că sunt puse ilegal". Îi arăt trotuarul unde avusesem eu pe Frieda. "Acolo nu e nici un semn de interzis!" Rânjet de dobitoc care are un moment de superioritare. "Ia uitaţi-vă mai bine". Pe jumătate ascuns, apăruse de ieri, după cum am aflat ulterior, un semn de parcare interzisă exact în faţa hotelului. "Frate, dă-mi amendă, dar nu îmi lua maşina! Cine îşi asumă responsabilitatea pentru jaful ăsta?" Răspuns lămuritor: "Noi suntem doar observatori, primăria, ăăăă, întrebaţi la firmă". CE FIRMĂ??? Sun iar la telefonul 9671. Aflu că firma ciorditoare de maşini se numeşte Supercom. Şi că nu am ce face, mă duc la Afumaţi unde sunt ei şi după ce plătesc amenda, îmi iau maşina. Cât e amenda? "Păi, dacă veniţi azi, e 530 de lei". WHAT??? "Păi, ridicat, transportat şi depozitat o zi". Dar vin în maxim 2 ore, de ce o zi de depozitare? "Donşoară, în secunda în care a intrat pe poarta noastra, se consideră că maşina e depozitată o zi". Încep să înjur. "A, am uitat" îl simt pe cretin rânjind "trebuie să plătiţi şi amenda contravenţională la poliţie". Închid telefonul şi dă strechea în mine. În mijlocul străzii, printre platforme care ridicau maşini, încep să urlu la poliţişti şi la mârlanii de la firmă. Înjur cel mai urât cu putinţă. Scuip. Blestem. Am simţit că îmi pocneşte o venă în cap.

Mă întorc în birou. Cu greu mă liniştesc cât să pot fi coerentă. Mă apuc de căutat. Firma Supercom, patron mare jmenar PSD Ilie Ionel Ciuclea. Care, firesc, se pupă pe gură cu alt penal, super primarul Onţanu. Aflu şi că, în ciuda faptului că la nivelul Capitalei există un proiect de hotărâre vizând ridicarea maşinilor parcate ilegal, care a fost supus de mai multe ori aprobării Consiliului General, dar de fiecare dată consilierii au refuzat să-l discute pe motiv că nu este oportun şi că ÎNCĂ NU EXISTĂ LOCURI DE PARCARE SUFICIENTE, la sectorul 2 s-a aprobat Hotărârea 107 a Consiliul Local, cum că să se ridice maşinile care blochează accesul, intersecţiile, trecerile de pietoni. La fel s-a întâmplat şi în sectorul 3 şi 6. Dar, dacă în 3 se poate lăuda Negoiţă că a amenajat vreo 100.000 de locuri de parcare, în 2 unde lucrez şi în 6 unde locuiesc s-au amenajat maxim 8.000!!! Şi sigur nu în zona Rosetti, Armenească şi zecile de străzi adiacente!!!

Plec nebună spre Afumaţi. Cu bietul tata, cel mai drăguţ şi blând om din lume. Care de data asta spumega. După cum era firesc şi logic, ţinând cont că oamenii vin DIN Bucureşti să-şi recupereze maşinile, Supercom se află pe partea cealaltă a drumului, cu panoul firmei cu faţa spre celălalt sens, cel de intrat ÎN Bucureşti. Noroc că ştiam că lângă respectiva intrare spre firma piz... mă scuzaţi, e un dealer mare Dacia. Doar pentru a ajunge la locaţie, a încălcat tata o regulă de bază în trafic: a întors în plin drum cu două benzi, peste dublă linie continuă. Chiar nu ai cum altfel!

La poartă, 3 rahaţi mârlănoşi care zăceau pe scaune şi se uitau la tv. Spun despre ce e vorba. Mi se cere buletinul. Tata comentează: "vezi, când vii la hoţi acasă, te legitimezi!" Unul din cretini se bagă în vorbă. "Nu durează mult, donşoară, să vă învăţaţi minte". Mă reped direct în beregata lui. Îşi cere scuze că a vorbit fără să fie întrebat. Primul ghişeu: Poliţia. Un puştiulică în uniformă, altul în civil. Aceeaşi poveste, cine îşi asumă responsabilitatea, unde sunt copiile după dispoziţia de ridicare, procesul verbal de custodie, nota de constatare. Patru ochi clipesc bovin la mine. "Ştiţi, noi doar vă facem chitanţa de contravenţie, că aţi oprit în loc nepermis". Ok, cu asta sunt de acord. Am greşit, îmi asum vina. Dar unde scrie negru pe alb că am blocat ceva încât să mi se ridice maşina? "Domnişoară, noi nu, ştiţi... ăăă, noi doar vă tăiem chitanţa de contravenţie, puteţi să o contestaţi în termen de 15 zile la Judecătoria sector 2". Nene, tu îmi dai amendă că am staţionat aiurea. Şi 3 puncte de penalizare. Pe astea mi le asum. Dar eu vreau să ştiu DE CE mi s-a ridicat maşina!!! "Păi, vedeţi la firmă sau la primărie?!" Omu era clar pe lângă. Vreau copii după procese verbale şi constatări. "Nu se poate. Vi le dăm doar dacă faceţi contestaţie". WHAT??? Mă uit în ochii lui şi îi spun calmă: "Aveţi la nici 10 metri de ghişeu un rezervor mare de gaze pe care scrie maaare ATENŢIE! Pericol de explozie! Nu vă e teamă că cineva nebun ca mine ar putea să arunce un chibrit să vă sară în aer?" Un zâmbet strâmb se şterge rapid. Panică. "De ce, donşoară, să ne aruncaţi în aer? Ce-am făcut noi?" Sunteţi incapabili să daţi un minim de explicaţii logice, clare şi concise, sunteţi parte dintr-un sistem abuziv şi aberant, sunteţi slujbaşi la un mafiot ordinar şi un primar de aceeaşi teapă, nu vă asumaţi un minim de coloană vertebrală ca purtători de uniformă. Cei doi se uitau şocaţi la mine. Mi-am luat amenda şi am plecat la următorul ghişeu. De data asta, al firmei minunate. O cucoană. Îmi smulge amenda din mână şi începe să bată la casa de marcat. "Doamnă, înainte să plătesc, aş vrea să văd şi eu rapoartele, constatările". Dementa începe să urle, fără preaviz. "Eu sunt casieră!!! Mie îmi dai bani, nu mă întrebi de hârtii!" Bag capul în ghişeu şi îi spun printre dinţi: dacă mai ridici tonul, îţi rup beregata! Cu voce chiţăită, mă direcţionează spre al treilea ghişeu (să ne înţelege, aceste ghişee de fapt sunt ca nişte veceuri ecologice, nişte containere de plastic), "la don director".

Al treilea container. Doi neni fumau. Unul la telefon, celălalt se juca Zuma. Le explic lătrat ce vreau. "A, ne pare rău, nu se poate să vă dăm copii după rapoarte. Şi nici imagini video. Doar dacă ne daţi în judecată". Mă mai agit 2 minute, bag nişte poveşti cu legi şi drepturi de plătitor de taxe. "Pentru dumneavoastră, vă pot arăta originalele, dar nu şi imaginile video şi nici nu vă pot da vreo copie". Ieşim şi ajungem iar la miliţienii bovini. De unde apare raportul şi constatarea! "Mă mai întrebi de ce aş pune foc la rezervorul de gaz?" i-am spus deja obosită. Mi se spun şi sumele pe care le datorez FIRMEI, nu primăriei: ridicat auto-154,70 ron, transport auto-154,70 ron, depozitat auto 24h-214,20 ron. "Pe internet am găsit alte sume, unde e metodologia prin care sunt aprobate? În plus maşina e aici de 3 ore, nu de 24". Iar clipit des şi bovin. "Aici sunt afişate tarifele corecte,pe net n-au fost actualizate". Băi, nene, îţi baţi joc de mine în continuare? Aia nu e metodologie, e o foaie scoasă la imprimantă cu nişte cifre! "Dar veţi primi bon fiscal. Şi e plata pentru 24 de ore de depozitare, că nu e hotel cu ora. Hăhăhă!" Ce-a fost la gura mea mi-e ruşine, sincer, să reproduc. Şi sper să nu mai înjur vreodată în halul ăla. Bietul tata, pe car el-am mai şocat cu ieşirile mele şi în alte cazuri, m-a luat de după umeri şi le-a spus doar atât: hoţi ordinari!

Am găsit-o pe Frieda între alte maşini furate. "Sigiliul" de care tot auzisem că îmi va fi rupt după ce plătesc s-a dovedit a fi ceva ce m-a făcut să râd ca o nebună dementă. O sforicică! Înfăşurată pe biata Frieda de dacă ar fi fost roşie (sfoara) ar fi arătat ca un cadou. Un cadou prăfuit şi noroit, cu dâre de la chingile sinistre.

Am demarat ca la Formula 1. Cu scârţâit de roţi şi praf în urmă. La poarta de ieşire, barieră mare. Şi primul portar care îşi permisese să se bage în vorbă cu mine. M-a salutat şi mi-a verificat că am plătit. Şi a ridicat bariera. "Să îi transmiţi patronului tău ăla mare că îi doresc să se ţină bine pe picioare, cât să îl ajungă toate blestemele noastre, până o ajunge să se târască prin noroiu ca un vierme". Ochi beliţi. "Băăă, coaie, să nu uiţi EXACT aşa să-i spui. Sictir!"

Am vorbit cu prietenul meu, avocat. Care mi-a spus că nu voi avea câştig în instanţă. Era totuşi un semn de interzis. În plus, la harababura legislativă, chit că se fac abuzurile astea în baza unei hotărâri locale, tot nu câştig. Şi mai durează şi mult. Dar dacă vreau eu să mă hărţuiesc cu ei ... Azi am plătit şi amenda contravenţională. Jumătate din 240 de lei.

Dacă vă spun, pe final, ce m-a înnebunit ieri, mai tare ca orice, o să râdeţi de mine. Nu banii pe care i-am dat, noroc cu tata, că eu sunt înainte de salariu. Nu drumul prin praf şi mizerie. Nici măcar birocraţia sinistră şi imbecilă şi faptul că banii ăştia enorm de mulţi nu ajung la primărie, ci la firma unui alt nenorocit de politician. Moţul la căcatul de ieri a fost pentru mine atitudinea celor 4 poliţişti întâlniţi. Aş fi vrut să se uite unul dur la mine, să îmi spună: "femeie, ai greşit, plăteşti! Nu te iei în gură cu mine. Reprezint o autoritate, deci respectă-mă!" I-am înjurat, i-am spurcat, am scuipat înspre ei. Şi n-au avut un minim de coaie să mă ameninţe măcar!

P.S. La o mai profundă căutare, mi-am dat seama că blestemele mele s-ar putea lovi de un scut de apărare. Soţia stimabilului patron al SC Supercom SA, Ilie Ionel Ciuclea, este patroana "spirituală" a corului bisericesc "Divina Armonie"! Deşi la câte blesteme primesc zilnic, ar avea nevoie de o întreagă armată de îngeri şi tot n-ar fi de-ajuns.

51 de comentarii:

  1. Doua cu linia la palma ca ai scris "Vă rog trage-ţi pe dreapta că plătesc pe loc, să-mi daţi maşina". N-ai pus liniuta la da-ti:D Ceilalti, cu biciul la fund, varga la talpi si fum de ardei iute, de narozi si hoti stupizi ce sunt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Urat eveniment, dar povestit cu mare sarm! O placere sa te citesc! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. offf mai... io azi am avut politia oprita-n fundul meu fin'ca am parcat pe un bulevard...da am sters-o cand ala se dadea jos din masina...sa trimita hartie la firma daca au oo...ii astept

    RăspundețiȘtergere
  4. @antoaneta-sper ca era o gluma de 1 aprilie si eu mai fara simtul umorului nu m-am prins. Sau nu?
    @lialia-nu pot sa-ti spun cit m-am enervat. M=a luat durerea de cap de draci.Anyways iti pun postul pe blogul meu. Bai nene cum adica daca ii dai in judecata nu cistigi??adica este voie ABUZIV sa se puna o juma de panou ascuns?Te contrazic. Mai informeaza-ti avocatul o data. Toate afisele de genul asta trebuie sa fie scrise/puse MARE SI LA LOCUL POTRIVIT. E lege.

    RăspundețiȘtergere
  5. imi pare tare rau ca a trebuit sa treci si tu prin tot acest calvar...ugh... tare urat si urati oameni...sper ca te-ai mai calmat!

    RăspundețiȘtergere
  6. tu Lia, desi stiam de evenimentul asta de ieri, azi cand am citit m-au luat si mai tare dracii!! cum e posibil sa ceri documentele alea la politie si sa ti se spuna ca nu le vezi decat daca ii dai in judecata??? asa ceva cred ca nicaieri in lumea asta nu se face.. frate, asta e ABUZ! oamenii in Romania chiar nu au DREPTURI? imi vine mie sa dau cu pumnul in masa......offffffffff!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lady Lia, I Love You.
    Deci nu sunt singurul care ii porcaie in fata,
    care chiama 112 cand i se ridica masina,
    care claxoneaza intens cand trece coloana de marlani,
    care nu-i scoate din "Nea' tablagiule,ca nu-ti stiu gradu'.....".
    Yesss!Nu sunt singur pe insula asta!
    Dar eu am intotdeauna aparatul foto la mine.
    E foarte folositor.

    RăspundețiȘtergere
  8. mama, ce m-am enervat!! chiar era tare buna o Bazooka in momentele alea; la inceput am crezut ca ne pacalesti de 1 aprilie, da' vad ca e nasol de tot; asta e subiect de dezbatut la Realitatea, de Andreea aia artagoasa si care intreaba mereu de ce? de ce? si sa-i ia la intrebari pe toti dobitocii care fac chestii de genul asta; Doamne, ce nervi am! sys

    RăspundețiȘtergere
  9. Oof, mor de mila ta, copila! Cum, ma, s-o patesti tu iar cu masinutza, mama ei de situatie, si taman cind iar erai ca o printzesa - cu fustitza si conduri? :D
    Fii atenta aci la soru'ta de suferintza: draga mea, macar tu esti binecuvintata ca ai patit in Bucuresti treaba asta. Io cu Marti ne-am furat-o in... Rimnicu Vilceaaaaaa, straluminatul oras si perla Europei si-a lumii. Eram in saptamina de miere, ma rog, 3-4 zile amarite, cit reusisem sa-mi iau de la defunctul serviciu. O ploaie mocaneasca pe tzestele noastre si noi mergind ca doi boi sa luam masina de la "parcomat" - PARCOMAAAAAT, auzi!!!! Am mers vreo 3 kilometri pe jos, uzi-fleasca si cufuritzi de obida. Bineinteles ca semnul de interzis era pitit intr-un copac rotat - cum dreacu' sa-l stii, turist fiind si ploaia lu'peste, de nu vedeai la 2 metri? A fost de groaza, jur, ne-a stricat toata vacanta! Ca si tine, nu ne-am cufurit de la bani, ci din cauza cercopitecilor cu seapcka si cu texte de lobotomizatzi ce sint!
    Empatia mea e completa deci, Lia draga mea! Sper ca povestind, ca la Alcoolicii Anoinimi, prin ce-am trecut noi, sa-ti mai fi oblojit si tie ranile :)
    Pupici empatici primeste de la alti doi frustrati! :) io si Martinescu Cristian - recuperati cu succes deja :))))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ooo, cat iti inteleg nervii; desi p-asta cu masina n-am bifat-o, am bifat altele care-mi ridica si acum parul pe ceafa, numai cand ma gandesc....

    RăspundețiȘtergere
  11. Mdeci, Anto şi Maria, mi-am tras două palme, n-am respirat două minute şi am remediat problema cu liniuţa pusă în super grabă de scris şi nerevizuit :D Vă mulţumesc de atenţionare!

    Irina, măcar atât să fac şi eu :))) Bine că nu am detaliat înjurăturile, că leşinau cel puţin jumate din dragii mei cititori :))) Pupici mici :)

    Dush, acum că am văzut că "sigiliul" e o aţă şi că bariera aia e cât o riglă, Doamne fereşte, de se mai întâmplă vreodată, bag ca în filmele de acţiune, sparg bariera :))))

    Karma, draga meaaa! Anto mă alinta şi râdea de mine, tocmai pt că mă ştie obsedată cu gramatica şi ortografia :) Am căutat de mi-au ieşit ochii din cap, şi nu există câştig de cauză :( Şi durează extrem de mult. Sunt mână în mână :(

    RăspundețiȘtergere
  12. Lia, eu il conduc pe Loli popi al meu de doar un an de cind m-am invrednicit sa am carnet...ca inainte de a avea carnet stiam eu a sofa si o si faceam pe la 3-4 dis de morning cind se schimba turele capetelor de creta...bine ca nu m-a oprit vreunul ca veneati cu chiftele la mine la mititica...Nah! ca m-am luat cu vorba...ziceam ca eu nu am avut parte de incidente din astea de cind il am pe lolipopi, dar ma apuca stenahoria numai cind citesc ce ai patit...alaturi de tine, prin simpatie, draga lia.

    RăspundețiȘtergere
  13. Oana, iubita mia, până şi tu care mă cunoşti ai fi rămas uluită de în ce hal am putut să fac :))) Bine, că nu a contat e partea a doua, dar măcar m-am descarcat eu şi n-am făcut atac de cord :D

    Maria, ţi-am zis şi ieri, mi-am asumat greşeala de a parca aiurea, deşi nu erau locuri de parcare cum trebuie. Dar de aici la toată nebunia, la secretomania asta, la mânăreala cu unde se duc de fapt atâţia bani, la lipsa de coaie a imbecililor care ar trebui să ne apere, mai e cale luuungă. Şi din păcate, nu văd ieşirea :(

    Lupule drag, hai să facem un club al agresorilor de miliţieni :))) Eu cu gura mare am rezolvat multe (nu vă gândiţi la prostii, deşi n-am primit reproşuri nici aici :)))))), dau şi cu pumnul în caz de nevoie :D

    Sys, eu nu cred în păcăleli de 1 aprilie, dar de data asta aş fi preferat să fie :))) E de dezbătut, că văd că e cam moartă presa pe subiectul ăsta. Eu sunt doar curioasă câţi bani ajung la primărie??? În condiţiile în care numai din "ciubul" Friedei au ridicat în 10 minute 10 maşini! Care adunate fac 53 de milioane!!!

    Bună seara, Laviniaaaa! Numele meu e Vulpea şi am fost arsă de mârlani :))) Şi nu mai poooot!!! Pupez şi eu cu pusici de iepuraş (aşa ziceam eu când eram mică şi făceam doar aleşilor onoarea de a-i pupa)!

    Thea, nu doresc nimănui aşa o umilinţă :(

    Irina, să te ajute Ăl Bătrân să n-ai vreodată parte de din astea. Eu în 8 ani de carnet am bifat numai din astea în care nu prea eram eu vinovată! Să vezi cum e să-ţi găseşti Ticuţul vandalizat, să-ţi spună iniţial poliţia că au vrut să îl fure cu totul, ca atunci când am decis să fac plângere şi dosar să încerce să mă convingă că nu e cazul, să zic mersi că nu mi l-au luat până la urmă!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce aventură a avut Vulpea... Coşmar nu altceva. Şi a interacţionat cu tot felul de indivizi care îşi închipuie că au pâinea şi cuţitul în mână în momentul în care se simt "la putere", în faţa umilului care solicită returnarea propriului bun. Totul este bine când se termină cu bine, dar astfel de situaţii nu fac decât să accentueze şi mai mult aiureala de care suntem înconjuraţi... Întreaga aventură - excelent descrisă, am intrat în scenariu de la primele rânduri...

    RăspundețiȘtergere
  15. Cristian, atâta satisfacţie să aibă şi larvele astea, că "au fost la putere" în faţa mea :) Da' mie îmi pare rău că nu m-a arestat nici unul din miliţienii ăia pe care i-am înjurat cu pu şi pi şi le-am spus de mama lor, că poate ajungeam şi eu vedetă pe youtube, pe la tv. Poate chiar la Otv :)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Păi care crezi că-i cauza principală a depresiilor mele? Tocmai că mă izbesc zilnic de imbecili şi de reguli făcute în favoarea Statului şi a protejaţilor lui. Totul împotriva omului simplu plătitor de taxe. Kafka, Orwell - poveşti de făcut părul măciucă. Ar trebui predate şi explicate la şcoală, ca să prgătească viitorii cetăţeni model: supuşi, calmi, necîrtitori. Sclavi, necondiţionat, ai României poliţiste.
    Roboţei buni de muncă şi de luat pielea de pe ei.
    Ce-i de făcut? Nimic. Înjură şi resemnează-te!

    RăspundețiȘtergere
  17. Deci asa post nu am mai citit demult, o adevarata harababura oricum imi pare rau de cele intamplate si inca ceva obisnuiestete suntem in Romania tara tuturor posibilitatilor. Keep up the good work ;).

    RăspundețiȘtergere
  18. kafka n-a trait in romania zilelor noastre, draga mea, ca daca traia ori era cel mai bun scriitor al tuturor timpurilor, ori isi baga picioarele si fugea mancand pamantul...
    mie personal imi place kafka si de cand l-am descoperit ma enerveaza teribil ca ca il intalnesc aproape la fiecare pas...
    by the way, mi-am luat si eu ieri portia de nervi cu cretinismul firmelor si autoritatilor care ne mananca banii si atat, asa ca te inteleg; doar ca mie nu mi-a fost dat sa ii si intalnesc face-to-face, doar efectele lor, ca pe bune ii ingropam de vii...

    RăspundețiȘtergere
  19. Mda...ce sa zic...ma scarbesc evenimentele aste de care NU se poate sa nu ne lovim... Tu ti-ai consumat nervii intr-o zi cat pentru o luna, ai injurat ai porcait niste retarzi...dar pana la urma, ei au luat banul, tu ai ramas cu gustul amar...
    Si asta nu e singurul exemplu de lucruri mizere din tara asta...
    Cat o sa mai suportam?

    RăspundețiȘtergere
  20. Varanus, tocmai mă gândeam că nici nu trecuseră 10 ore de când te întrebam oare eu când o să cedez? Ştii ce a durut cel mai tare? Că mi-am dat seama după ce scosesem deja gândul din cap pe gură, că l-am lovit cel mai tare pe tatăl meu când i-am spus: e trafic aglomerat peste tot în lume, mai e şi mizerie, şi poluare, dar sistemul ăsta de la noi îmi ucide spiritul! Tocmai acest spirit pentru care tatăl meu mă iubeşte atât de tare ...

    Mynos, în primul rând bine ai venit printre comentatori :) Eu nu mai vreau să mă obişnuiesc cu ideea că trăim în România, nu vreau să mă resemnez şi să înghit, pentru că atunci voi fi la fel de vinovată ca şi ei! Te mai aştept :)

    Juliana, dacă ar fi trăit acum Kafka, ar fi fost probabil un bloger oarecare :))) Dar sigur aş fi vrut să te văd cum îi îngropi de vii :p

    Sabbra, din păcate, nu îţi pot răspunde ...

    RăspundețiȘtergere
  21. Fata mea!
    mi-a crescut tensiunea citind.
    N-am carnet, deci nu conduc.Sunt fricoasa. Odata, cand am cumparat prima nostra masina, am trecut pe langa un tir.Am crezut ca gandacul ala nu se mai termina si ca eu ,in viata mea, n-o sa pot trece pe langa el.
    Nu stiam atunci ca sunt gandaci si mai lungi si mai rai.
    Tu tocmai i-ai vazut.
    Ai mult umor- o spun serios! Asta te ajuta sa infrunti lumea asta satramba!
    Te admir!
    Nu numai pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Gina, draga mea, nu contează că nu ai carnet, abuzuri şi mârlănii şi privit de sus şi imbecilitate găseşti şi în alte părţi. Cam peste tot! E ofertă nelimitată! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. @ varanus. Descrierea ta e buna. Incadrarea este defectuoasa.
    Categoria se chiama nu "politista" ( ar fi bine,oarecum).
    " Mafiota" defineste perfect descrierea ta.

    RăspundețiȘtergere
  24. Un lucru e clar, asta tre facut: reactionat in fata kkatilor astora.
    Eu, una, sunt d-aia care e foarte greu de scos din sarite si, de multe ori, cedeaza. Si am ajuns la concluzia ca gresesc.
    Uite, mi-am amintit de o faza. Care nu se compara cu ce-ai patit tu, dar o zic totusi.
    Ma duc la film. Ajung la casa de bilete si
    casiera k nu are sa-mi dea 20 de mii(vechi). Zic: Bine, rotunjiti.
    Moment in care prietena mea sare si-i zice:
    Ba aveti, chiar cei care au cumparat inaintea noastra v-au dat multe hartii de 10 mii. Lasati textul asta, k ne-am saturat. Da-ti restul cum trebuie.
    Mama, ce rusine mi-a fost. Oana, nu trebuia mai sa-i zici. Pt 2 lei acolo… Da-o incolo.
    Mai tarziu, mi-am dat seama ca a avut mare dreptate si ca eu gresesc prin „mutenia” mea. Marlania trebuie taxata, clar.
    Oricum, adorabil felul in care ai redat toata povestea. :) Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  25. Numai ce m-am intors si m-ai palit cu patania asta. Pe mine m-a ingrozit patania asta. Serios. Te pup. Si oricum ma bucur ca am revenit :)

    RăspundețiȘtergere
  26. revin cu o corectura :) ... "dati restul"

    RăspundețiȘtergere
  27. Lupule, măcar mafioţii adevăraţi au un cod al onoarei al lor. Ăştia ai noştri nici măcar de asta nu sunt capabili ...

    Adriana, te bat! Cum adică "pt 2 lei acolo"??? Nu există ruşine când e vorba de drepturile noastre! Dacă nu se poate cu vorbă bună, cu parul atunci! Mulţumesc de aprecieri, aşa ştiu eu să fac din rahat bici şi din dramoletă comedie :)

    Rhodi, şi eu mă bucur că ai revenit! Îmi pare rău că te-am aşteptat cu aşa o poveste sinistră, dar uite că nu se poate altfel :( Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ha! Capone? Un fel de adi de vito fata de ai nostri.
    De la noi invata si italienii,si americii,si americii sud-latinasi. Iar noi invatam de la ivan-nu degeaba cel-groaznic.
    Pe la white-collars suntem slabi,ca in rest....
    Da' nu conteaza. Metoda potbagajul e universala- vezi laleaua becaliana de azi.

    RăspundețiȘtergere
  29. Laleaua becaliană în pijama :))) Îmi plac tare mult fotografiile tale, te-am pus în lista de preferaţi :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Sarut mana.
    Pot si eu sa fac acelasi lucru?

    RăspundețiȘtergere
  31. Da, tu, Lia. Povestea cu casiera aia e de acum doi ani. Între timp, mi-am mai revenit, am mai avut nişte certuri cu mine... Femeie, trezeşte-te, ca tu cazi de proasta. Cum ii invatam, asa ii avem. D-astea :) Deci sunt pe drumul cel bun. Dar, daca era vorba de masinuta mea sau de CD-urile mele dragi... Mama, cred ca faceam moarte de om! Vorba sora-mii: Bai, daca e vreun cutremur, tu o sa te repezi la raftu cu CD-uri, nu la mine!

    RăspundețiȘtergere
  32. Bravo Lia, ai scris f. frumos si cu mult suflet. M-au impresionat in mod deosebit aplauzele multimii.

    Citeva remarci insa:
    1. Nici Dumnnezeu din cer daca ar deveni primar nu ar putea sa faca locuri de parcare in Bucuresti. Pur si simplu nu e spatiu. Mai mult, exista primari in unele orase vestice care incearca limitarea circulatiei masinilor in orase, o masura fiind desfintarea parcarilor sau scumpirea acestora.
    2. Multi isi doresc un oras civilizat si curat, daca insa Doamne fereste sunt ei cei afectati incep sa zbiere.
    3. Parcarile interzise se pedepsesc fie prin ridicarea masinii, fie prin blocare (mai ales in Amsterdam e la moda), fie prin amenda.

    restu e floricele pe cimpii hai sa le-adunam copii... ca tot veni primavara.

    RăspundețiȘtergere
  33. eu nu inteleg cum se pupa Consitutia cu legile. Punct.:)

    RăspundețiȘtergere
  34. Lupule, mulţumesc :)

    Adriana, aşa te vreau! :)))

    Neamţule, foarte de acord cu tine. Sunt prea multe maşini în Bucureşti. Aş fi de acord să se circ ule ca pe vremea lu Ceaşcă, azi ăia cu soţ, mâine fără soţ (nr la maşină :p). Eu aş fi de acord să merg cu metroul la muncă dacă nu ar trebui să schimb 3 metrouri şi apoi 2 staţii de autobuz. Mi-aş face un sistem de abonament, să plătesc lunar. Singura problemă e că una din parcarile cu plată e cam la 2 staţii de autobuz, a doua e la 2 staţii de metrou de biroul meu. De data asta mă cerţi degeaba :) Dacă legile ar fi făcute cum trebuie, dacă ar exista un minim de decenţă şi demnitate al "autorităţilor", crede-mă pe cuvânt că aş fi prima care ar respecta. Când se fac abuzuri, când mi se vorbeşte d-ampulea, când dau foarte mulţi bani care se duc la un srl de partid şi nu în curăţenie, pomişori, parcari, etc, atunci reacţionez ca atare. Şi, apropo, m-am decis să dau contest amenda (nu cea a poliţiei) şi să dau în judecată primăria şi firma. Cu riscul de a pierde în faţa hăţişului justiţiei româneşti.

    RăspundețiȘtergere
  35. 1. In toate orasele mari sunt probleme de circulatie si de parcare. In Paris e mai ieftin sa mergi cu taxiu decit cu masina proprie... din cauza parcarii... drept urmare, imi pare rau pt. tine, da asta-i viata. In München si chiar in Viena, pe care o iubesti atit de mult, e aceeasi situatie. Diferenta e ca sistemu de transport in comun e mult mai organizat. Deci ar trebui sa militati pt. un transport in comun ca lumea Nu pt. mai multe locuri de parcare.

    2. Sunt de acord cu tine ca au abuzat de tine. In mod corect ar fi trebuit sa te puna sa platesti cheltuielile de ridicare, fara pretu depozitarii si fara sa-ti ia masina odata ce te-ai prezentat. De asemenea politistii nu au de ce sa arda gazu la sediu unei firme de ridicat masini. Odata ce s-a constatat ca ai facut o nasoala iti vine amenda prin posta. Asa e pe aici, in plus parcarile interzise nu sunt sanctionate de politie ci de "politesse" (asa se numesc) un fel de functionare ale orasului.

    Si-nca ceva, multe firme asigura parcare pt. angajati sau organizeaza shuttle de la un loc de adunare. Asa a fost la noi o perioada cind se contruia, parcam departe si firma punea la dispozitie taxiuri care ne duceau la munca. incercati sa va organizati cu colegii.

    RăspundețiȘtergere
  36. Neamţule, iar sunt de acord cu tine :) Eu îmi mai aduc câte o colegă spre muncă sau spre casă. Şi alţii fac aşa. Eu chiar îmi doresc să vin cu transportul în comun, să am timp să citesc, să mă gândesc la ale mele, nu să stau cu bucile strânse (deşi îmi prinde bine) că intră vreun bou în mine. Deocamdată, ghinion!

    RăspundețiȘtergere
  37. sa ne tii la curent cu demersurile in ceea ce priveste judecata ta cu ei - iti dai seama ca o sa pierzi, nu? dar macar creezi un precedent. bun si ala la ceva.
    am citit si ce a zis Tiganu si vad ca se pupa perfect cu ce ti-am zis io in ziua aia cand ti-au ridicat masina. n-ai ce face, mergi pe jos si 3 si chiar si 5 statii. mersul pe jos e chiar sanatos, io am remarcat ca in Bucuresti lumea nu mai stie ce inseamna asta. bine, singura problema ar fi ca circuli prin catamai poluarea. dar daca nu mai circula atatea masini, atunci nu va fi nici poluarea atat de mare.
    anyway, mai e o solutie, f simpla, la problema traficului - centuri - 3 inele concentrice daca 1 nu e indeajuns.. si raze inspre oras din ele. vorbesc despre Mancs ca io de asta stiu cel mai bine. dar probabil ca o sa se faca asa ceva cand o sa apara extraterestrii sa tipe ca nu au unde sa aterizeze si nu mai lasa ajutoare pt romani :D

    Pupici din Southampton :*

    RăspundețiȘtergere
  38. Vulpito, daca iti place, te rog sa preiei leapsa asta ->
    http://fuckyoutovarasi.blogspot.com/2009/04/buna-seara-intre-sunete-si-culori.html :D

    Uikend Placut !

    RăspundețiȘtergere
  39. de aia tre sa invatam sa intelegem sistemul, ca sa ne strecuram eficient si sa-l inselam peste tot pe unde ne insala el; ar mai trebui sa ne organizam in gherile, si una din ele sa dea totusi foc la butoiul ala;
    eu nu stiu cand mai ai tu timp sa citesti blogurile altora, dar stiu ca mi-ai provocat o tristete la fel de mare ca cea pe care ti-am provocat-o eu cu tanti Maria; in plus tu mi-ai ridicat si tensiunea si ma simt ca si cum as putea face ceva;
    s-ar putea face ceva?

    RăspundețiȘtergere
  40. eu as importa niste arabi sa-i trimit cu brichete pe la firma pwlii. eventual si pe la jegosul ala de pesedist pe-acasa, ca poate-i place. oare cat o casta un pachet complet cu ciuhap, bricheta, cutie de chibrituri si o cutie de pantofi goala (ca trebuie sa-i aduni undeva si pe aia dupa explozie)?

    RăspundețiȘtergere
  41. si toate astea http://www.sufletica.com/2009/04/04/ontanu-politia-si-hotii-de-la-supercom/
    numa pentru ca te-am citit aseara :)

    RăspundețiȘtergere
  42. mi se pare mie sau observ ca taxa pt depozitare propriu-zisa difera de la persoana la persoana? pe sufletica au pus-o sa plateasca less than 100lei. deci cum ramane cu cele 24h standard de care aminteau ei? Lia, io zic sa te documentezi f bine, culege cat mai multe date de la alti patiti, si incep sa cred ca ai putea sa ai castig in instanta.
    dupa cum ti-am mai zis, atata timp cat nu exista o procedura si o reglementatie clara (chiar si in ceea ce priveste costurile) atunci ceva nu e ok... ca nu se poate face dupa cum il taie pe fiecare capul!
    bafta, sper sa ai castig de cauza!!!

    RăspundețiȘtergere
  43. @maria: nu cred ca m-au scutit de nimic, mai am si amenda de 120 de ron de platit asa ca tot pe acolo ajung.M-am bucurat de pomana de facilitatea oferita de catre ei. Oricum eu merg pana judecata cu ei, altfel nu se poate in tarisoara asta plina de hoti legali.

    RăspundețiȘtergere
  44. Mie mi-au spus ca daca vin intr-o ora nu platesc taxa de depozitare, din pacate eu am ajuns dupa 3. Dar Sufletica, daca NU faceai tu gura, iti garantez ca ei nu-ti spuneau ca nu trebuie sa platesti taxa. Eu am vb cu avocatul meu si i-am trimis amenda (aia de la politie, care in cazul meu si cred ca si in al tau, e pe bune, adica am parcat aiurea, dar NU se motiveaza ridicarea masinii, noi pe asta vom merge). Va voi tine la curent cu ce se intampla mai departe. Dar da-mi un semn si te pun si pe tine in legatura cu domnu avocat, poat efacem ceva comun :)

    RăspundețiȘtergere
  45. hai sa iti spun si eu una draguta...
    Anul trecut mergeam cu un prieten la scoala. Tipul a parcat pe trotuar, dat fiind faptul ca nu existau locuri de parcare...si dupa logica lui...mai bine parcheaza pe un trotuar lat pentru a nu incomoda alte masini(drumul era de o singura banda pe sens iar trotuarul era indeajuns de lat incat sa nu incomodeze pietonii). Cand ne-am intors la masina s-a trezit cu amenda pe parbriz. Si aici apar aspectele amuzante. Unu la mana, cei care au parcat cu doua roti pe trotuar si doua pe strada nu au luat amenda, iar pe amenda, la martori era pus tot un tip de la politia comunitara, ceea ce nu era tocmai ok. Cei de la comunitara inca o faceau pe Mos Craciun si imparteau cu darnicie amenzi. Asa ca, prietenul meu s-a dus sa se rafuiasca cu ei. Care a fost raspunsul tipilor: "Stim ca nu e ok, daca vreti puteti sa ne dati in judecata". Amenda nu era una mare, insa prietenul meu era destul de incapatanat. Asa ca pentru cateva sute de mii vechi i-a dat in judecata, si culmea...a castigat.
    Imi pare sincer rau ca nu poti face si tu acelasi lucru...asta e furt pe fata si e posibil numai intr-o tara de speta joasa cum e Romania.

    RăspundețiȘtergere
  46. vreau sa verific o teorie - cautat pe blog si nu gasit informatia - cumva Frieda este inmatriculata-n afara Bucurestiului?

    RăspundețiȘtergere
  47. Gigix, nu, Frieda e înmatriculată în Bucureşti, e "branduită" cu B. Dar ce fel de informaţie ai căutat, că poate te ajut sau cine ştie, poate mă ajuţi tu pe mine :D

    RăspundețiȘtergere
  48. pai cautam daca are numar de Bucuresti sau nu. teoria spunea ca se ridica cu preponderenta masinile din provincie pen'ca sa stea mai multe zile la 'arest'. alta 'teorie' / magarie: sunt mana in mana cu politistii de cartier care se invart printre blocuri si le dau indicatii pretioase. in ultimile 2 luni 2 amici cu numere non-B au patit-o, d'aia ma-ntrebam...

    RăspundețiȘtergere
  49. Gigix, după ce am păţit eu, a doua zi a păţit o prietenă şi acum două zile o colegă, toate cu numere de Buc :( Oricum sunt mână în mână. Să văd cum se învârte avocatul, că mâine îmi depune contestaţia :) Ţine-mi pumnii!!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Ai povestit foarte frumos....cred ca am citit de 2 ori...bravo tie,ai avut tupeu sa ii faci pe toti in ultimul hal...acelasi lucru mi s-a intamplat chiar ieri, tot in bucuresti,pe langa aeroportul baneasa....am fost la facultate sa dam examen...ca de obicei in zilele cu examene sunt cel putin 50 de masini parcate pe toate stradutele,strada principala,trotuare si pe unde apucam ptr ca efectiv nu sunt locuri de parcare...a intarziat profesorul ca de obicei,a intrat in sala ,a inceput sa jigneasca in stanga si in dreapta,sa se laude putin si sa faca pe smecherul pt ca el este cel mai tare procuror...bla bla bla...aceleasi fumuri de taran prost....nu mai termina odata....am iesit in sfarsit dupa o ora si ceva si cand ies.....surprizaaaaaaa....nu mai era masina....continuam sa le spun colegelor ca mi-au luat masina si ele imi spuneau ca nu vad bine....aveam doar 30 ron in buzunar..ce sa fac,unde sa ma duc?unde e masina?cum o caut?...nu aveam nici cea mai mica idee...pana la urma am sunat la politie,mi-au dat un nr de tel si am gasit-o....bineinteles tot la o firma de hoti,tot dobitoci care ranjesc aiurea si care se uita cu un aer suprior...am platit 830 ron, bineinteles bani imprumutati...numai eu stiu cate telefoane am dat si cat am mai plans.....doar politistul comunitar a fost de treaba si nu mi-a mai dat amenda...decat un avertisment...iimultumesc oricum...probabil are si el copii studenti si s-a gandit ca 830 erau deja prea multi ca sa mai iau si amenda....bineinteles ca am vorbit ca la usa cortului dar am crezut ca innebunesc pur si simplu,ca imi plesneste o vena ....am platit tot,am luat procesul verbal,toate actele si cand sa plec la masina imi spune un dobitocȘtrebuie sa il asteptati pe domnu
    ...zic...aaaaaa?poftim?pai e masina lu mata cumva?ti-am platit ,masina e a mea si tu iti permiti sa imi spui mie ca nu ma pot duce la masina fara un alt doboitoc ca tine?ma faci sa rad...am plecat ,am deschis masina si am pornit...bineinteles ca am lasat un enorm nor de praf in urma...un handicapat alerga dupa mine sa ii semnez o foaie ca am ridicat masina...am semnat-o,le-am urat numai de bine si a plecat cat mai repede de acolo....oricum sunt niste hoti si niste nenorociti...unde se duc banii astia?cine a facut legile astea?nu se poate asa ceva....o tara de cacat cu oameni de cacat la conducere...

    RăspundețiȘtergere