"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

miercuri, 26 august 2009

Vulpea şoferindă, meschin bucuroasă şi pusă pe despuricat

Că tot s-au făcut trei luni frumoase de oamenidarnici, cu rezultate de care v-am povestit aici, aici şi aici, a venit momentul unui raport personal de activitate.

În primul rând, trebuie să vă spun că cel mai de nădejde ajutor a fost şi este draga mea Frieda. Care a adunat la bord 3500 km, adică de vreo 3 ori mai mult decât în mod obişnuit. Cam la fel şi factura de telefon. Au fost drumuri prin Bucureşti, de la un om darnic la altul şi la locurile unde am dus lucruşoare. Exact cât am făcut anul trecut în concediu Bucureşti-Viena-Praga-Budapesta-Sibiu-Bucureşti. Cu mândrie pot spune că orice s-ar întâmpla cu jobul meu de piarizdă, mă pot oricând reorienta spre taximetrie. Am avut astfel ocazia de a cunoaşte Bucureştiul profund, din colţ în colţ şi dintr-un capăt în altul. Să ştiţi că nu-i un oraş aşa mic! Iar dacă n-ar fi atât de lipsit de o linie arhitectonică plăcută, ar fi chiar mişto! Am dat de verdeaţă şi de flori, de părculeţe printre blocuri, iar zona Titan m-a impresionat în mod deosebit prin multul verde. Chiar şi al unui bloc ce mi-a luat ochii de era să îl pup în, mă scuzaţi, cur, pe cel din faţa mea. Mie personal mi-ar plăcea mai multe din astea. Fiind pe drumuri şi la 1 noaptea şi la 7 dimineaţa, am descoperit că se mătură şi se spală zi de zi, cam în toate cartierele. Când vor învăţa şi oamenii să nu mai arunce pe jos, am putea chiar avea un oraş curăţel.

Despre trafic, ce să zic (nou)? Pentru că e vară, lumea în concedii, nu mă pot plânge de aglomeraţii majore. Mai mult de juma de oră dintr-un capăt în altul al Bucureştiului, la ora 17, nu am făcut. Pe zmei am învăţat să-i evit, în special noaptea. Îi văd zburând în spate la 100 de metri, mă trag din drumul lor şi las orice orgoliu la o parte. Să moară ei sănătoşi! Pe unul singur l-am "ratat" (sau m-o fi căutat el bine), un ţigan într-un bmw cu număr de Franţa care, după ce mi-a tăiat foarte urât faţa, s-a oprit 10 metri mai încolo, la semafor, şi s-a dat jos să mă întrebe de ce îl înjur, că m-a văzut în retrovizoare. La aşa întrebare, ce puteam să-i răspund? Că la ce mi-a făcut se aştepta să-l felicit şi să-l pup pe frunte? Am mai schimbat câteva amabilităţuri, de data asta faţă în faţă (apropo, se holbau toţi la noi, dar să fie al dracu ăla de s-ar fi băgat în caz de ceva mai rău), după care ne-am văzut de drum. Pot spune acum că sunt călită în lupte. Până mi-o băga unul pistolul în gură, nu mă tem să trag frâna de mână şi să ies afară. Cu gura mare şi cu pumnii încleştaţi. Deocamdată văd că merge.
Sunt câteva categorii pe care e greu să le eviţi. Că sunt şi mulţi şi proşti. În ordinea numerelor de pe tricou, cei mai de rahat sunt taximetrişti. Se bagă aiurea, se uită urât, nu te lasă Doamne fereşte să te bagi, oricâte semnale şi semne ai face. Eu îi consider pericol public. Foarte aproape de taximetrişti sunt (persoanele de faţă se exclud, fireşte) şoferii de Logan. Chit că pe fundul unuia am văzut un abţibild foarte pios, nu a reuşit să-mi schimbe părerea. Am fost foarte supărată că nu am avut aparatul să-l fotografiez şi pe cretinul care, după schimbări de bandă halucinante, tăiat faţa tuturor, s-a oprit la semafor în fundul altei maşini. Pe spatele lui scria "Atenţie! Şofez prost". Redundand, dar tot păcat că n-am avut aparatul. Cu riscul de a fi acuzată de discriminare şi misoginie, declar pe propria răspundere: femeile conduc prost! Foarte multe dintre ele! Nu ştiu să ţină banda, nu folosesc oglinzile, pun frâne aiurea, ezită şi mai aiurea, au orgolii stupide. Dar cei mai derutanţi pentru mine rămân şoferii de weekend. Nişte poezii! 40 km la oră este o viteză greu de depăşit. Mijlocul străzii e locul perfect de a merge cu 40 la oră. Ajunge o maşină cât de cât mai aproape de ei, panică maximă, tras de volan brusc înspre maşina din cealaltă parte. Dacă nu i-aş bate şi i-aş trimite să meargă pe jos, mi-ar fi milă de ei. Sunt atât de inocenţi!
Cei mai kamikaze rămân, însă, pietonii. Nu oricare dintre ei. Ci nenii şi tantile cu sacoşe cu gogonele şi castraveţi care ies din piaţă. Probabil că sunt în misiune contra-cronometru şi de-aia nu trec niciodată pe trecerea de pietoni, se aruncă printre maşini, nu întorc privirea să vadă dacă vine vreo maşină. Nu, ei au un drum şi un ţel în viaţă: să moară la datorie. O astfel de doamnă mi s-a întins pe botul Friedei sâmbăta trecută, pe la piaţa Progresului. Uimitor, deşi ea a pus faţa pe maşină, sacoşele erau intacte! Normal, tot ea m-a înjurat, deşi trecerea de pietoni era cu vreo 15 metri în spate.

Per total, în trei luni de zile, m-am văzut cu vreo 60 de oameni darnici. Şi am dus lucrurile de la ei la vreo 400 de oameni. Vă mulţumesc din suflet! Şi ei vă mulţumesc, fiţi convinşi de asta.

Ieri am dus ultimii saci şi am descoperit, vă recunos, cu mare bucurie, că mi-am regăsit casa! În proporţie de 90%, că mai am încă 5 calculatoare pe care le voi duce în septembrie. Deşi detest treburile casnice gen dat cu aspirator, spălat pe jos, şters praf, nu vă închipuiţi cu ce bucurie am prestat de data asta. Aş fi ipocrită dacă nu v-aş spune că da, e senzaţional câte lucruri s-au adunat, dar tare m-am bucurat că am reuşit să le duc şi că măcar pentru 2-3 săptămâni casa mea va respira. Ca să nu mai zic de bietul Miqui, care deja era disperat că şi-a pierdut toate locurile preferate din casă. N-am făcut poze, să nu mă dau de victimă, dar sunt martori care pot garanta că, în afară de baie, birou şi canapeaua pe care dorm, nu exista loc fără un sac, o sacoşă, o geantă, o cutie. N-am stat să-i număr, dar cu aproximaţie au fost cam 60 de saci mari, vreo 10 cutii, vreo 30 de sacoşe. Mi-am redescoperit parchetul, culorile covoraşului din sufragerie, multe lucruşoare dragi mie. Mi-am cumpărat flori, că de asta îmi era foarte dor, până azi neavând unde să le pun. Mi-am curăţat şi îngrijit plantele pe care le-am cam neglijat. Mi-am pus iar la vedere (că un cui solid n-am avut să atârn pe perete) tabloul de Narcisă, cu mine însămi. M-am întins pe jos şi mi-am îndreptat spatele care mă cam doare. Azi am reuşit să mă tund, îmi pun de o baie cu spume şi uleiuri cum nu am mai avut timp de alintat de 3 luni, îmi voi face manichiura şi pedichiura. Mă voi despurica, măscui, răsfăţa. Rodajul l-am făcut, să văd cum ies la ITP.

19 comentarii:

  1. Îmi place ca e colorat si dragalas la tine, o adevarata vizuina de vulpe urbana. Dar n-am înteles de ce dormi pe canapea.

    În privinta sofatului nu ma pronunt, eu am renuntat înainte de a ajunge sa provoc catastrofe ireparabile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anto, dorm în sufragerie pentru că în dormitor stă prietena mea pe care o găzduiesc (din păcate, e plecată acasă şi nu m-a ajutat la curăţenie hihihihi), iar canapeaua e foarte comodă (se întinde). Abia aştept ca la anul să-mi fac şi pereţii albastru deschis şi să-mi asortez lada de zestre făcută de Cati, care ladă e pliiină de culoare! :) De-ar fi mai mulţi cei care realizează că nu au talent la şofat şi s-ar opri ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Hey! Blocul ala verde e reabilitat. Il vaz in fiecare zi si speram ca cele din jur sa-i ia modelul. Nu s-au miscat deloc. De Titan nu ma pot desparti din mai multe cauze, dar principala este prezenta multor spatii verzi. Aici ma simt io bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. hmmm,ce proaspat suna totul....colorat,viu si bun de dus la nani,sa prinda puteri...un masaj nu doresti,dupa asa baie si saruri?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bogdanic, mie mi-a plăcut la nebunie blocul şi tare mi-ar plăcea maai multe. Cât despre cartier, e unul din cele mai verzi şi aranjate din Bucureşti, m-aş muta şi mâine acolo.

    Rodica, mi-am redescoperit culoarea casei, după negrul şi griul sacilor :)) Aş dori şi un masaj, dar din păcate, gagicu e la casa lui, iar Miqui (pe care văd că nu l-a observat nimeni în poze cât e de mulţumit pe covorul recâştigat :)))) nu ştie decât să miaune să-i dau de mâncare :)) Dar după baie mî dau cu ulei de măsline şi bag ca mamaie nişte Diclofenac gel şi în scutece cu mine! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Miqui !!!!!! ia uite-l ce dragalas e el in poza aia! :)
    pregateste-te intens pt concediu, pt ca il meriti!
    te-am pupat.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Vulpe şoferindă", aş vrea să ai parte de multă linişte şi odihnă... Şi să savurezi acele momente încântătoare despre care vorbeai la final de material... Vrem să vedem Vulpea... after... Cerem prea mult????

    RăspundețiȘtergere
  8. Madam....
    Io zica ca daca e totul cum trebe....nai de ce sa te sperii de ITP....
    Unde mai pui ca la orice incercare de derutare a adversarului cu siguranta o poza cu tine si pumnisorii tai de vulpe soferinda , mai sigur ca nimerica no sa zica ceva contra....
    :))
    Si io mai fac de astea...insa ...ojo...acilishea la latinica...lumea chiar are ganuri...si multe...si urate...asa ca e destul sa scot manutzele mele de manequin pe geamul lastunului meu sa imi flutur otzara tatuajele cu tigrii dragoni si alte desene chinezesti si gata..... cam toti tac ...sau mai zic ceva de genul : "hijo de puta" insa sincer pe mine ma amuza.
    Asa ca in cele mai grave cazuri , cum marea lor majoritate au permisele luate si primite prin posta in urma a 10 intrebari mari si late.... imi si le arunc o ocheada de zmau chel si nasol la fata si lumea se sperie....

    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Un concediu relaxant si energizant iti doresc!
    Sa vii cu povesti, poze si magnetei :D

    RăspundețiȘtergere
  10. :)
    Colorat. Deci o anumita leapsa a picat exact unde trebuie (majoritatea pocnesc peretii albi si basta-parca esti in spitale multiplicate).
    Tz...
    Despaduchere placuta in continuare
    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. hmmm, despaducherea sa-ti fi fost cu folos! cat despre spate, incearca, de la Krauter, Pferdebalsam warmend - cunoscut si ca Puterea ursului.E super bun:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Aşa, aşa, trebuie Vulpea să aibă grijă şi de ea un pic - dacă Vulpea e sănătoasă şi fericită, or să fie şi cei ce au nevoie de ea! Felicitări încă o dată pentru campanie şi o vacanţă minunată îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  13. nah, vulpe...in sfarsit vedem si noi barlog fara de saci :D. despre matza..geniala..daca ar fi putut probabil s-ar fi trantit si mai lat de atat..ca deh...si-a recapatat mosia..
    spor la bule!

    RăspundețiȘtergere
  14. Maria, Miqui de ieri doarme câte 20 de minute în fiecare locaţie pe care a recăpătat-o :))) O să-l năpădească sacii din nou curând :D

    Cristian, mulţumesc de urări! Voi aduce muuuulte poze din vacanţă :)

    Jenikă, să ştii că şi aici reacţionează aşa, cu un pas înapoi admirativ când îmi văd tatuajele, dar mai nasol e că sunt pe spate şi la volan stau cu faţa :)))) Şi obişnuiesc să înjur tot cu faţa :)))

    Juliana, mulţumesc! Ahhh, magneţeii! Am o listă lungă de satisfăcut cu magneţeii ăştia :))

    Belle, doar la baie am un pic de alb, dar la primăvară vreau să fac şi acolo vernil :D Fiecare cameră de-a mea (că dormitorul şi bucătăria nu vi le-am prezentat) e ca o bomboană fondantă :D

    Catwoman, a dat mamaie Vulpe cu Diclofenac şi e mai bine :D Acum finalizez despăducherea şi bag la bagaje!

    Oanaaaaaa, vin la tine-n ţară! :) Ai dreptate, trebe să am şi puţină grijă de mine, că, vorba lu Anto, fată, nu mai ai 20 de ani :))) Te pup tare tare!

    Dush, cât m-o ţine bârlogul aşa aerisit :))) Miqui e genial by nature :))) M-a ucis, chiar se mută ca nebunul dintr-o parte în alta şi e aşa fericit! :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce sa zic Liuta, hamaleala ai facut, plimbarici prin mirificul Bucuresti ai prestat, curatenie post saci si preconcediu bifat. Cred ca meritai si tu tratamentul de la sfarsit.:)

    RăspundețiȘtergere
  16. ma distrai copios, cum de foarte mult timp nu am mai facut acest lucru.Iti doresc vacanta minunata si sa te intorci mai roscatica si mult mai vioaie.Pup cu drag o vulpita...

    RăspundețiȘtergere
  17. deci nu se mai poate, m-am uita lung ieri, m-am uitat si azi... miqui este un pisoi genial si frumos si superior doar din priviri. trebuia sa-i zic asta, chiar daca stiu ca ego-ul i se va umfla si mai tare.
    pup lia! concediu superb!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sufleţica, de la soare şi apă cred că mai mult mi se va deschide culoarea blănii :))) Să ne vedem cu bine la întoarcere :)

    Jane, Miqui ŞTIE cine şi cum este, nu i se mai umflă ego-ul aşa uşor :)))) Aştept să-i crească iar blăniţa frumoasă (că l-am tuns din cauze de nişte bube) şi promit să fac un pictorial cu el :)))

    RăspundețiȘtergere
  19. Vulpito, nu stiu cum sa-ti zic, dar in blocul ala verde sta un "prieten" care ma "iubeste" si acum la nebunie. Ai grija, e instructor auto si se invarte prin zona, pe acolo, sa nu cumva sa se rataceasca de casa :)))).

    RăspundețiȘtergere