"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

vineri, 20 februarie 2009

Plaga numită mircea badea

M-am abţinut multă vreme să scriu despre subiect. Pentru că îl consider ca pe râie. Cu cât scarpini mai mult, cu atât irită mai tare şi se extinde mai mult. Dar azi m-a provocat fără să-şi dea seama, mai tânărul şi înverşunatul meu prieten zuPPazThaR (pe care îmi permit să vi-l recomand ca pe o tânără speranţă şi căruia îi doresc să rămână la fel de pornit şi vijelios în texte, dar puţin mai atent când răspunde anumitor comentarii, să nu se mai arunce direct la beregată, că nu e cazul tot timpul). Punea el la rând lucruri şi persoane care îl enervează sau care nu îi plac. Multe. La care aş mai adăuga şi eu încă pe atât. Dar aici mă voi referi doar la moţul căcatului. La ceea ce nu doar mă enervează şi nu-mi place, ci am ajuns să detest profund. Cu riscul de a-mi deranja prieteni, poate chiar de a jigni, îmi asum toate cele ce vor urma. Nu ţintesc spre nimeni în special, doar îmi spun oful. Şi sunt convinsă că orice argumente mi-aţi aduce, nu-mi voi schimba vreodată părerea.

Dacă pot să găsesc în mine resurse de umor chiar şi când mi-e inundată casa sau lovită maşina, la subiectul mircea badea nu reuşesc. Îmi cade faţa şi îmi vine să vomit de furie. Nu când e vorba de el ca, hai să-i spunem om. Pe mircea badea omu nu dau nici doi scuipaţi. Nu emană pic de masculinitate firească oricât s-ar duce la sală şi în oricâte şpagate s-ar rupe. Are o freză nasoală, o faţă uşor strâmbă, un zâmbet nefiresc şi un râs forţat. Dar după cum spuneam, n-am nicio problemă cu aspectul lui, e plină lumea de bărbaţi limbricoizi cu aere de cocoşei de cartier.

Furia mea (care, la cât gândeşte badea, sigur l-ar umple de încântare pe ideea că se vorbeşte de el) e cauzată de aşa numitul "fenomen badea". Pe care îl consider o reală plagă a vremurilor noastre. Mult mai periculoasă şi mai perversă ca manelele sau boarfele de la tv. Pentru că, dacă oamenii cu ceva creier şi cultură nu ascultă manele şi nu se uită la nikita sau simona sensual ca să-şi golească mintea de probleme reale, ei cad în dublul păcat (al superficialităţii, dar şi al ipocriziei) de a se uita la emisiunea lui badea "că e amuzant prostul ăsta câteodată". Dacă de la puţoi imberbi care mai mult de discuţii pe mess nu au citit vreodată nu am prea mari aşteptări când cad leşinaţi pe spate "frate, cum le zice ăsta de tare!", de la cei care au un minim de cultură şi pretenţii, aştept mai mult. Cu toate astea, tocmai de la cei din urmă, am auzit păreri absolut halucinante. "E un tip inteligent şi amuzant, care spune lucrurilor pe nume", "e spontan, are umor şi e admirat de multă lume", "e spumos, ironic şi spune lucruri fără să se teamă".

Hai să spunem lucrurilor pe nume. mircea badea, mare one-man-show cu o echipă serioasă în spate, ziare în faţă şi cască în ureche, se hăhăie, face miştouri ieftine, comentează nazal şi şuierat, ca să pară mai ironic, DESPRE ADEVĂRURI BANALE ŞI EVIDENTE! Trafic infect în Bucureşti, politicieni incapabili şi corupţi, pseudo-vedete, putreziciunea din fotbal. Cine nu poate spune acestor lucruri pe nume, fără să se teamă??? Am citit pe bloguri de "anonimi", de oameni care nu apar pe sticlă şi nu scriu la ziar, comentarii mult mai pertinente, ironii fine, umor nuanţat. Să te scălămbăi ca o jucărie stricată şi să scuipi pe ecran mârlănii mediocre poate fi la îndemâna oricui. Dacă ai un minim de clasă, nu o faci. Şi nici nu te amuzi, nici măcar la mişto sau de plictiseală, de unul care o face.

Când îl apucă spumele că jmecherii fac abuzuri nu o face ca să blameze un asemenea comportament. Ci din frustrare că lui nu-i iese! Pentru că dacă unii parchează în plină Calea Victoriei şi nu păţesc nimic, atunci când el, marele mircea badea, şi-a lăsat maşina pe un colţ de stradă, lângă o trecere de pietoni, încurcând traficul, deşi la câţiva metri mai încolo erau locuri de parcare (ştiu povestea de la un martor ocular, nu din presa de scandal), lui i-au ridicat maşina. După care s-a dat victimă a poliţiştilor ticăloşi. Care poliţişti da, sunt nişte jigodii, dar asta nu-ţi anulează ţie jmecheria prost făcută.

Să ne înţelegem. mircea badea nu e prost. E un tip deştept. Aşa cum sunt mulţi români. Care le ştiu pe toate, de la politică la fotbal, de la femei la maşini. Care nu au nevoie să citească o carte pentru că înţeleg totul din prefaţă. Care nu au nevoie să se informeze şi să aprofundeze un subiect, pentru că l-au auzit deja de la X sau Y şi-şi pot da cu părerea şi pot arunca cu rahat. Nu mircea badea e problema mea, ci deşteptăciunea asta a lui care păcăleşte atât de uşor şi care prinde, chit că iniţial "doar aşa, la mişto". Mi-a scris Maria la un moment dat un citat din Cioran (mă scuzaţi de menţionarea lui Cioran în acest text) şi îi mulţumesc încă o dată. L-am citit de zeci de ori şi m-a întristat şi m-a înfuriat prin subtilitatea şi nunaţele mesajului. Îl pun aici nu pentru badea. Ci pentru voi.

"Dezastrul spiritual al ţării derivă din inteligenţa fără conţinut, din deşteptăciune. Lipsa de miez a duhului preschimbă problemele în elemente de joc abstract şi răpeşte spiritului latura destinului. Deşteptăciunea degradează până şi suferinţa în flecăreală."

44 de comentarii:

  1. Suuuuper ai scris!!!!!!!!
    Ai descris in cateva fraze exact ce simt si eu cand il vad pe mascariciul asta!!!!
    Ce n-am inteles niciodata la acest personaj este prietenia cu Teo!!!
    Care mie chiar imi place!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ai dreptate, poate ca ai tu o problema de perceptie... Mult prea subiectiva, fiecare cu alergiile lui, nu cred ca se transmite totusi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim, pe perioada cu Teo îmi era oarecum simpatic, eu sunt uluită de cât a involuat.

    Îngerul nu al meu, "n-ai dreptate că aşa zic eu" e un argument de grădiniţă. Adu-mi argumente, dezvoltă-ţi opinia, adu-mi mostre de inteligenţă reală şi nu de truisme la îndemâna oricui şi promit că mă voi gândi la ce îmi spui. Până atunci, nu m-ai făcut nici măcar să mă amuz.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar nici tu n-ai adus nici un argument , ne-ai spus doar ca nu-ti place nasul lui si ca n-ai iesi cu el la un suc.
    Este un personaj pozitiv, trebuie sa gasesti efecte negative ale actiunilor sau cuvintelor lui si in baza lor sa-l critici.
    Gusturile nu se discuta, deci ne-ai spus in stilul tau delicios cand nu injuri, ca nu-ti place badea, ba chiar ca ai alergie la el...

    RăspundețiȘtergere
  5. Lia, te contrazic! O fac doar pentru ca-mi place cum suna, sic! :)))
    Sint de acord cu tine, draga mea, oricine poate sa ia zilnic la misto politica, traficul si borfetul zgiit din tabloide. El stie de la sala - antrenamentul zilnic e Marili Secret, inclusiv pentru "pamflet" - asta daca ma screm sa-mi imaginez ca el chiar face pamflete acolo. Nu va mai amagiti singuri ca are talent, ca riscati sa va formati repere strimbe. Pentru ca nu tine de talent, oameni buni si nici de vreun IQ gen MENSA ceea ce face el. Nu zic ca e prost sau ca nu stie despre ce vorbeste, ci doar ca si tu, cititorule care-i esti fan, cu un pic de antrenament si niste umor de la mama natura, poti sa faci exact acelasi gen de caterinca la ceas de seara cum face si dinsul.
    (cred c-ai exagerat tu pe-acolo cu niste epitete, da' las ca le cam merita, ca pre multi a popit si cleentu' tau)
    Pup pe fata :)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Lia,eu te inteleg perfect!In 2000 am avut o perioada jobless.Fusese decizia mea unilaterala,si o luasem pt ca simteam cacedez nervs.Asa ca am stat o luna de zile si n-am facut nimic altceva decat sa dorm,sa ma uit la tv si sa incercsa ma regasesc.in luna asta urmaream in fiecare dimineata emisiunea pecare o facea Teo impreuna cu badea.Initial m-a amuzat,apoi m-a plictisit,dupa care a sfarsit prin a ma enerva.Asa ca i-am lipit eticheta "IGNORE".definitiv si irevocabil!(Cam acelasi lucru s-a petrecut si cu Huidu&Gainusa pe vremea cand erau la Radio 21,carora le-am aplicat aceeasi eticheta atunci cand am constatat caresursele lor de imaginatie sunt extrem de limitate).Ce mi se pare mai neplacut(pt ei) e ca de atunci nu mai urmaresc nici antena,nici 21.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Îngerul: văd că insişti aiurea. Dacă tu din tot ce am scris ai înţeles că nu aş ieşi cu el la un cico pt ca are nasul mare, atunci nu cred că mai are rost să-ţi dezvolt. Oricum, crede-mă pe cuvânt că sunt la fel de delicioasă şi când înjur. Şi uneori gusturile se şi discută. Mai citeşte o dată ce am scris (unde îţi garantez că am fost obiectivă, nu vrei să ştii cum sunt subiectivă pe un subiect negativ) şi poate mai prinzi nişte nuanţe. Apropo, ce te deranjează pe tine, că îl consider pe badea o făcătură sau că sunt dezamăgită că oameni cu ceva în cap îl consideră amuzant şi spontan?

    Lavinia, de la tine mă aşteptam la contraziceri reale şi din care să şi învăţ ceva! :))) Dar uite că nu-ţia ieşit de data asta. Oare de ce? :))) Te pupez şi io

    Nero, cred că nu pierzi mare lucru prin alegerea făcută :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Uhhhh, brrr, mie imi este antipatic Badea, nu ma face sa rad, mi se pare ca face pe desteptul si rade singur de glumele lui, si de cand era cu Teo (pe care am cunoscut-o pe dealul Filaret pe vremea cand era la Fun Radio, la Institutul Meteo, era misto si desteapta:), si cu Oreste (zis Rata cand era cu mine in liceu), probabil si cand era cu Diana Duhanov, care s-a maritat de curand cu altul, se pare ca i-am cunoscut numai acolitii...am scapat de norocul de a-l cunoaste. Dar nu este singurul bascalios fara sare, mai avem unul la putere;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai exact,nu pierd NIMIC.Si,de altfel,nici sa mai dezbatem subiectu nu cred ca merita.Se pare ca nu suntem singurii carora le displace individul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cine e Badea? ca io am ratat personajul ;) sic!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Si acum revin la un comentariu "serios". Tu nu ai reusit sa te abtii dar eu ma stradui in continuare sa nu postez despre personaje insipide pentru ca daca incep mi-e teama ca nu voi fi atat de eleganta :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu-i asa ca voi ratelor sinteti mai destepte??daca apare cineva chiar cu mai putina cultura (ziceti voi) si critica sistemul in felul lui gata cu ratoiala.dar voi ce faceti. Nu vedeti ca totul se duce de ...asa ca ciocu mic.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si io care ziceam ca-s gaina m-am trezit rata :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Si totusi mie imi pare ceva personal :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ah, ce tari is anonimii astia care nici macar ascunsi in spatele unui monitor nu au curaj/oua. Futui, cat le lasi sa puteti fi incat nici macar un "nick" nu puteti lasa, un "nick" care oricum nu leaga comentariul de persoana reala? Pfffffffff. Pe de alta parte, de ce numai anonim ii tin partea mascariciului?

    RăspundețiȘtergere
  16. Treaba-i simpla. Mircea Badea e un filfizon ce se crede intelectual si are sansa sa apara la TV unde spune toate tampeniile ce-i sunt caracteristice. Intr-adevar, in perioada cu Teo era simpatic. Pacat ca a involuat.

    RăspundețiȘtergere
  17. eu cred ca e doar superficial. glume si interpretari de licean. si freza la fel. :D

    ce nu inteleg eu: de ce are atat de mult succes pe blogosfera? l-am vazut in blogroll la o gramada de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mai întîi, ce cauţi pe net în weekend? Ţi-ai luat liber de la liber?:) Doi. Te-a pus dracu să reiei citatul din Cioran ca să mă bagi iar în depresie? Special ai făcut-o, ştiai c-o să-mi caut lama de tăiat venele pe lung dacă-ţi citesc postul, roşcato ce eşti! Trei. Merită homulache de badea un asemenea comentariu? Simt c-o să-l printeze şi-o să-l pună la gazeta de perete a blocului unde stă cu menţiunea: M-a criticat Liarebelyell pe blogul ei!

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Anonim si @Rhodos Mie ratele imi plac, mai bine rata decat gaina! Mai ales pe varza!

    RăspundețiȘtergere
  20. Daca citeste tot ce s-a scris,parca vad ca se va impauna cu ideea ca e ...'personaj controversat'...pe bune,tocim tastele astea aiurea pentru nimic!

    RăspundețiȘtergere
  21. mie nici nu-mi displace da nici nu imi e drag. prefer sa il ignor. pentru ca idiotii is mai usor de ignorat decat de judecat punct.

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonimi din toate ţările, uniţi-vă! Apropo, vedeţi că animalele cu înţeles uşor peiorativ sunt gâştele, nu raţele, care sunt f drăguţe şi simpatice :D
    Pentru toată lumea: problema nu e că mie nu-mi place badea, ci că prea mulţi oameni cu ceva neuroni au aşteptări şi plăceri mediocre. Dar a fost pt prima şi ultima oară când am mai făcut referire la acest personaj. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  23. mai bine scriai de cat de in miezul stirilor ai fost in acest weekend :D
    adica despre cat de vedete a fost blocul tau si cum stateau aia de la antena 3 in fata scarii sa povesteasca a nspea mia oara cum sarmana femeie s-a aruncat de la etajul 1 ca sa scape de flacari...
    by the way, dai si tu banuti sa ajutati familia?

    RăspundețiȘtergere
  24. "Uat...za fac!" :|

    EGGOstudio.com

    RăspundețiȘtergere
  25. Juliana, noroc că eu plec în weekend de acasă :)) Doamne fereşte, o să văd diseara când ajung ce se poate face pt ei, să văd cum pot ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Lia, sincer, ii dai prea multa atentie...
    Eu n-am nimic cu omul, e drept l-am mai vazut la tv..in rarele ocazii cand ma uit.
    Nu stiu daca i-as dedica un post...chit ca uneori ma mai uit pe blogul lui...
    E un personaj controversat atata timp cat oamenii ii dau atentie :)
    citatul insa mi-a placut mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
  27. Sabbra, eu nu vreau să-i acord lui atenţie, ci îmi doresc să se mai trezească oamenii care îi fac audienţă. Citatul acela ar trebui studiat prin şcoli, părerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Lia...imi cer scuze ca te-am "suparat" si pot sa iti spun ca mi-au placut criticile tale...Sincer...
    Si iti multumesc pentru ca le-ai facut. Cu siguranta voi incerca sa tin cont de ele...Cu toate ca de multe ori sunt putin cam impulsiv(presupun ca faci referire la Maria, si daca da, sa sti ca mi-am cerut scuze.Pe mine m-a suparat faptul ca nu mi-a inteles ideea, a scos un citat din context si m-a criticat pe marginea lui).
    Cat despre Mircea...Ce pot sa spun...Audienta nu ii fac, nu de alta dar la cat ma uit eu la TV nu prea am cum.
    Ai mare dreptate in acest post. Singura chestie care imi placea la el(in rarele dati cand ma mi uitam pe youtube) e ca ma destindea pe mine. Nu stiu cum sa iti explic...E ca atunci cand esti super-nervos si asculti o melodie super dura sau chiar violenta pentru a te exterioriza.
    Cat despre Teo...mi-a placut la inceput de tot...doar ca de multa vreme a mers pe aratura...Fuga dupa rating.
    Carcotasii nici atat...Ma enerveaza niste oameni care critica emisiuni live fara a incerca si ei asa ceva. Dar ce sa ii si faci...foamea e mare.
    Oricum...ideea ar fi ca oamenii nu trebuie sa faca un model dintr-o persoana dupa ce i-au vazut numai o fateta. Plus...daca ar fi sa sti sa extragi din orice ai putea gasi un sambure de "bun/util" in orice. Altfel spus...rumega informatia si inghite doar ce mintea iti spune ca e bun.
    Avand in vedere ca in ultimul timp marea majoritate a emisiunilor sunt tot mai denaturate...la un moment dat am refuzat sa ma mai uit la TV...Sau daca ma uit canalele vizate sunt cele de muzica sau cele bazate pe documentare.
    Chiar m-am saturat...
    PS.Scuze ca nu am reust sa iti raspund imediat la post, doar ca am fost plecat in weekend-ul asta...
    PPS.Multumesc pentru promovare si inca o data iti multumesc pentru observatii. Merci mult.

    RăspundețiȘtergere
  29. Zup, te pup! :) Eu mă uit duminică de la 12 noaptea pe Discovery la Overhaulin' şi taaaaaare mi-ar mai plăcea să-mi fure şi mie pe Frieda pentru o săptămână şi să mi-o facă mai frumoasă şi mai spectaculoasă :D

    RăspundețiȘtergere
  30. ca sa fiu on topic, mai bine l-ar fura pe shpagatist, i-ar curata creierii de rugina, i-ar sabla de mizerii jargoanele arhi-rasuflate,i-ar schimba briantina si l-ar resapa daca nu in Patapievici, macar in Sile de la Manutanzta.

    RăspundețiȘtergere
  31. Lia...la felul in care romanii copiaza emisiunile din vest...Eu cred ca vom avea in curand o emisiune asemanatoare...sau oare copiem doar acele emisiuni care nu merita?!
    Totusi...inarmeaza-te cu speranta!
    Te pup si iti tin pumnii!

    RăspundețiȘtergere
  32. Lia ma tem ca si tu la fel ca Badea sunteti prizonierii lumii in care traiti, adica mediu cultural, context cum doresti sa-i zici. Mircea este un produs al Media tu esti un produs al PR. Amandoi ati invatat "reteta curcanului" o exersati zilnic si va truditi sa iesiti din acel "pattern". Imi pare ca va este la fel de greu sa va scufundati sa va adanciti sa va regasiti amandurora. Intr-un anume fel sunteti la fel - sau ma rog suferiti de acelasi fel de boala. Numa bine!

    RăspundețiȘtergere
  33. :) Anonimule, în ciuda faptului că nu te-ai semnat (că aşa-i frumos), m-ai făcut să zâmbesc :) Eu sunt produsul mamei şi al tatălui meu, oameni care şi-au făcut meseria cu pasiune, dar a căror lume şi context au fost întotdeauna familia, prietenii, muzica, veselia, cărţile, dansul, viaţa reală în general. Îmi place să înot cu capul la fund, dar mai ales să ies la suprafaţă. Între mine şi badea e o diferenţă uriaşă, frustrări şi nervi avem cu toţi, dar eu nu mă crispez nici măcar când merg la budă :) În plus, eu nu gătesc curcan, că e fad. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  34. Dana din Constanta sunt , o anonima..ptr ca nu ne cunostem...Din blog in blog...am ajuns aici..si dupa ce am citit postarea ta am zambit indulgent si detasat...Sa fie oare invidie?hmm!lasa omul in pace, fiinta umane ce pretindezi ca esti!!!

    sa ridice manuta cine poate face, ce face el cu rezultate mai bune, daca exista cineva sa se duca frumusel sa-l dea jos, sa-l inlocuiasca... :)
    mie-mi place omul asta, asa cum este el..nimeni nu e perfect...!! Lia, esti undeva la granita dintre ura si iubire...esti pe drumul cel bun,draguta...:))

    tine-o tot asa omule, daca esti criticat este de bine...cand n-o mai vorbi lumea de tine, cand nu te v-a mai manca de dos nimeni, atunci sa incepi sa iti pui semne de intrebare,Mircea!

    RăspundețiȘtergere
  35. Dana din Constanţa, în primul rând, încântată de cunoştinţă :) Ca să fac un spirit de glumă, nu pretind că sunt fiinţă umană, de-aia tot spun că sunt Vulpe :D Eu invidiez pozitiv (adică, mă uit la ei admirativ şi încerc să învăţ câte ceva) oamenii mai buni ca mine, mai inteligenţi, mai deschişi, mai luminaţi. Fără falsă modestie, nu e cazul la badea :) Să apari pe sticlă la ora actuală nu e mare lucru, orice paraşută o face. Şi de multe ori, au şi mai mare audienţă! Sunt mulţi mult mai buni ca el, dar nu au avut şansa să-i lanseze un monstru sacru precum Jana Gheorghiu (din păcate pt el, nu a învăţat nimic din profesionalismul şi pasiunea cu care îşi făcea femeia asta datoria). Dar poate ai pierdut din vedere un aspect, problema mea nu e el, ci nivelul mediocru la care au ajuns aşteptările unor oameni cu cap şi ceva cultură. Mircea nu are nevoie de încurajarea ta şi nici să-şi pună semne de întrebare, că el ştie că e cel mai bun, îşi spune asta zilnic în oglindă :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Inteligenta fara continut nu e in nici un caz desteptaciune. Desteptaciunea se traduce prin inteligenta aplicata(pusa la treaba).Altfel, tara noastra e plina de inteligenti, destepti...mai putin.

    Apropo,dupa propria-ti parere, "invitatie la sinucidere" e dovada de inteligenta sau desteptaciune?

    Pentru ca cioran te infurie si te intristeaza, ca sa te relaxezi si sa te inveselesti, uite ce i-au transmis francezii cand a publicat "invitatia...": c'est vous le premier, monsieur!!!

    RăspundețiȘtergere
  37. Cioran îi aprecia pe cei care se puteau sinucide în orice moment, pentru că aceştia sunt capabili de trăiri interioare impresionante, având în permanenţă contact cu realităţile vieţii. Pt francezi realităţile sunt vinul bun şi varietatea de brânzeturi, aşa că sunt nişte relaxaţi şi îşi permit să aibă umor. Cât despre deşteptăciune=inteligenţă aplicată, eu una m-am săturat de atâta deşteptăciune marca România. Dar îţi mulţumesc pt mesajul mai mult decât pertinent şi sincer te invit să mai treci pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Imi dau si eu un pic cu parerea aici...daca mai revii asupra articolului.
    Am stat la un pahar de vorba cu Mircea si am ras de m-a durut burta o saptamana. Acuma, nu stiu... cati dintre voi ,ca n-am apucat sa citesc toate comentariile, ati stat fata in fata cu el,personal, nu fata-n fata cu TV-ul?Ca poate va mai schimbati parerea. E un om ca toti oamenii, si daca le spune mai verde-n fata ce daca? Nu cred ca trebuie sa se simta nimeni agasat sau ofticat de problemele lui existentiale, care cam sunt ale tuturor, ca suferim cu totii de pe urma politicii "ireprosabile" care se caca peste tot si nu se sterge nici la fund.
    Mie imi pare chiar bine ca mai exista inca un om care are acces direct la populatie si care ne mai pune pe ganduri din cand in cand. Nu cred ca o problema extraordinara la el, sau desteptaciunea lui care prinde, e problema extraordinara la noi cei care nu reusim sa alegem ce ne este necesar din temele lui pentru acasa, pentru noi. Pana la urma nu e decat un alt om cu o alta parere, pe care eu o sustin , sa fiu sincera pana la capat. Ok, exagereaza, ei si? Imi aleg de-acolo ce se pliaza pe parerea mea si ma amuz, injur, critic ( in sinea mea sau cu prietenii, e drept), dar are si dreptate! Si mai are si curaj! Si eu apreciez asta.
    Acuma, fiecare cu parerea lui, nu? :) Nu se supara nimeni.
    Mi-ar placea , daca nu esti deja in plain sight, sa iesi si tu public si sa ne amuzi si sa ne instingi la o parere, national, pentru ca ai niste argumente imbatabile in multe chestiuni discutate.
    Numai bine.
    Ada

    RăspundețiȘtergere
  39. Ada, draga mea, îţi mulţumesc şi ţie pt un mesaj f pertinent :) Şi eu îl ştiu pe Mircea de ani de zile şi am fost la mai multe evenimente cu el în aceeaşi cameră. Printre oameni cât de cât spirituali, cu gust, ceva cultură, el a fost mut şi în plus. Repet, a nu ştiu câta oară, eu NU cu el am o problemă, cât cu cei care nu realizează cât de la îndemână le e şi lor să îşi de acu părerea pe aceleaşi subiecte. Problemele lui existenţiale chiar nu există pt mine, deci nu au cum să mă irite :) Mă doare că nu suntem mai exigenţi şi că nu vrem mai mult. Nivelul lui este cel mult mediu, asta e părerea mea. Curaj avea dacă îşi permitea să dea şi cu patronul lui de pământ, că urlă presa de mizeriile lui. Dar nu are :)
    La tv eu nu prea am cum să ajung, că n-am doar juma de neuron şi silicoane, nu mi-am tras-o cu nimeni pe care aş vrea să-l bag în rahat, nu m-a bătut nimeni de curând şi nici şocant de gravidă nu sunt, aşa că ... :) Dar mă bucur dacă reuşesc să rup câte un zâmbet aici. Te mai aştept!!

    RăspundețiȘtergere
  40. :)
    Ce simpatica esti! Inseamna ca-l cunosti pe viu mai bine decat mine daca ai asistat si la evenimente pe langa el. Si te cred pe cuvant, n-am de ce sa ma pun invers. Nu am spus ca ai o problema cu el, am evitat sa spun asta tocmai gandindu-ma ati avut posibilitatea sa-l cunoasteti direct. Eu sunt o fire mai toleranta, desi asta nu mai e demult o virtute in Romania :), si tot astept mereu sa mi se demonstreze contrariul a ceea ce cred eu despre un om venind chiar de la individul in cauza.
    Sunt niste cuvinte foarte frumoase scrise de Deepak Chopra si care mie imi plac enorm. Spune:"Atunci cand ii privesc pe ceilalti oameni ca pe reflexia mea intr-o oglinda sunt mult mai putin tentat sa-i vad mai presus sau mai prejos decat mine". :)
    E un relativ adevar in tot ce ai scris, repet ca nu ma pun invers doar de dragul de a te contrazice. Si sa stii ca insist, chiar daca tu nu vrei, sa spun ca avem nevoie de oameni hotarati ca tine si confrunta durerea ( dupa care mor de drag-iti spun tie , ca ea nu ma lasa :P ) nu doar in televiziune, ci peste tot, oameni care au cu adevarat multe lucruri de spus. Chiar aveti!
    Mie mi-e de-ajuns, ca sunt mai bogata cu voi de un timp incoace si ok, nu e nevoie sa te duci la televizor, dar da-mi voie sa nu fiu vreo egoista si sa mai luminez vreo 100 de oameni cu ideile pe care le provocati voi, din 100 in 100 se face 1000 si mai departe... :)
    Asa ne facem bine, din aproape-n aproape.
    Dar esti de acord ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, nu? :PPP
    Numai bine de la Ada.

    RăspundețiȘtergere
  41. Ada, ce aş mai putea eu să spun în faţa unor asemenea complimente? :) Eşti minunată! Apropo, dar să nu leşini :))) Faza fff mişto cu "trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul" a spus-o iniţial sora lui Badea, când avea emisiune pe Naţional tv parcă :D Dar da, îi iese mai bine lui :) Tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere
  42. N-am lesinat... :) Oricum, chiar daca o spunea el din capul lui, eu tot aveam in minte de fiecare data o idee mica de plagiat.Iti amintesti de serialul "Midnight Caller", unde la sfarsitul fiecarei transmisii Gary Cole saluta America printr-o fraza care pe timpul ala formase un curent mic: "Good night America, wherever you are!"? Acolo ma gandesc de fiecare data cand termina Badea emisiunea.
    N-am stiut detaliul despre sora lui si fraza in cauza.
    Pa, pa. O seara buna!

    Ada

    RăspundețiȘtergere
  43. Aceeasi problema o am si eu cu personajul, desi nu ma mai uit la tv de ani de zile iar expresia "nu-ti place, schimba canalul!" functioneaza fara probleme. Chestia care ma deranjeaza este ca incep sa dau de clone de-ale dansului, care in mod ciudat sunt oameni agresivi si intoleranti. Am o prietena care i-a imprumutat de la expresii pana la idei despre viata.. Nu mai poate gandi de una singura. A inceput sa vorbesca cu "pa" si "da" (il loc de "pe" si "de"), desi nu e bucuresteanca... Ma amuza si ma ingrozeste deopotriva.

    E o epidemie Badea, care e de fapt epidemia cocoselului infoiat care are textele la el si caruia vor toti (cei fara coloana vertebrala) sa-i semene. Pare-se ca tipul e timid si duritatea asta e doar o fatada (probabil un psiholog ar putea elucida misterul) dar ar trebui sa fie mai responsabil, avand in vedere ca influentaza. Dar eh, ce-i pasa omului..a vazut ca iese audienta cu circ, baga circ in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  44. Pe langa "fenomenul badea" exista un fenomen "hai sa-l uram pe badea".

    Ca nu-i frumos stie si singur ca s-a descris ca are o fata de soarec. Falsa problema, ca mie nu trebuie sa-mi para sexy ci prietenei lui. Cum e el ca om nu stiu si nici nu voi avea ocazia. Tind sa cred ca n-am fi prieteni, mai ales ca s-ar uita cas la orice langosa pe care as manca-o. Ar putea lasa din misoginism, dar asta-i o problema a multor barbati romani.

    Pentru toate analizele contra Badea pot sa iti spun ca pentru o persoana care nu locuieste in tara( ca mine) e singura emisiune TV care da o imagine corecta a societatii si realitatii romanesti. Badea e o pilula concentrata de actualizare.

    Felicitari pentru traficul obtinut cu acest subiect. E bun si Badea la ceva, nu?

    RăspundețiȘtergere