"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

sâmbătă, 14 martie 2009

Am făcut 1 an


E, bine, da. Azi e ziua lu blogu meu. Pe 14 martie anul trecut, scriam în vrie primul text. Când m-am gândit ce nume să-i dau, mi-am întrebat prietenii ce le vine în minte când se gândesc la mine. Cel mai vechi prieten al meu, dar şi un om care înseamnă enorm în "istoria" mea, Andrei, a venit cu numele: rebel yell. Da, melodia lui Billy Idol. Şi mi-am dat seama că mă cunoaşte foarte bine şi că mai potrivit de atât nu se putea. Cea care m-a ajutat în primii paşi şi mi-a urat primul bun venit, a fost prietena mea dragă Iuliana. Abia aşteptam în fiecare zi să mai scriu ceva. Şi mă bucuram enorm că aveam un comentariu, două. În foarte scurt timp, m-am găsit cu Maria (sau Veronica). Ea afost şi prima blogeriţă cu care m-am văzut live, la o cafea. Şi s-a legat ceva extraordinar de natural şi familiar între noi, chit că ea s-a întors în Manchester a doua zi şi nu ne-am mai văzut de atunci. Pe rând, am ieşit şi la alte cafele. Şi tare mi-a plăcut. Pentru că sunt o pasionată de cafea, vă aştept şi pe cei care aţi rămas datori cu una :)

Am scris de toate. De frustrările mele civice, repetate la anumite intervale, despre dragul meu Miqui, cel mai stabil mascul din viaţa mea, despre amintirile mele cu şefe, despre politică. La ultimul capitol, am trecut de la frustrare turbată care îmi dădea la propriu stări de greaţă, la ironie deghizată în paginile de jurnal ale unei blonde. Am scris despre marea mea despărţire de iubitul meu Ticuţ, urmată de căsătoria cu Frieda. Multe despre traficul meu. Am scris jurnale de vacanţă. Şi am povestit despre oamenii cei mai dragi mie, părinţii mei, nepoata mea Mara, insula mea de fericire. Textul care îmi aduce cei mai mulţi căutători de pu şi pi pe google este acesta. Tot aici pe blog m-am dezvăluit: da, sunt o Vulpe. Aveam doar nevoie de o confirmare. M-am luat de femei. Mult mai puţin de bărbaţi, că sunt mai sensibili şi nu vreau să-i supăr. La un moment dat, am fost invitată şi în altă casă, populată cu mulţi oameni faini. Şi mi-am făcut o introducere acolo, care a adunat 65 de comentarii. Wow! Eram copleşită. Cel mai de suflet text este povestea unui căţel salvat de pompieri. Poveste care mă bucură şi azi.

Dacă acum un an am început să scriu pe blog pentru că îmi lipsea scrisul la job, acum pot spune că cel mai minunat lucru pe care l-am făcut cu acest blog e că am cunoscut nişte oameni senzaţionali. Voi, cei care vă rupeţi din timpul vostru preţios să mă citiţi, să comentaţi. M-am întrebat cândva "oare cum devenim prieteni cu anumiţi oameni?" E, bine, aşa. Vă citesc şi eu, la rândul meu, cu drag şi admiraţie, pe blogurile voastre. Dar nu pot să nu-l menţionez cu numele pe cel mai nebun-frumos comentator al meu, Neamtzu Ţiganu. Care nu are blog, deşi ar fi foarte tare. Şi nu pot să o uit nici pe Oana, cea mai entuziastă comentatoare a mea. Şi toţi ceilalţi, care sper să nu vă supăraţi că nu vă nominalizez pe toţi, dar sunteţi mulţi şi nu vreau să ratez pe nimeni. Vă mulţumesc din suflet că sunteţi alături de mine, că mă certaţi, că mă sfătuiţi, că mă pupaţi pe creştet şi mă alintaţi, că râdeţi de mine şi cu mine. Mi-e tare drag de voi şi ştiu eu că nici eu nu vă sunt indiferentă :) A făcut rebelyell 1 an. Un an frumos.

36 de comentarii:

  1. Ia de vezi cine e primu' comentator la postarea ta aniversara! Ma tziu mindra ca un curcan infoiat pentru treaba asta' si zic merci, deci, pentru vaga insomnie care ma trimise calare pe bloguleztu' tau rebelyell exact cind trebuia, la desafacutul sampaniei ;)
    La multi ani, draga mea, pup pe nasul de Vulpitza cafegioaica si iti promit ca iau la rind articolele din "best of", cu multumiri anticipate ca le strinsesi manunchi, mai-sus!
    Esti la loc de cinste printre putinele mele preferintze blogozauristice - asta pentru ca scrii viu, spui cu nuantze, ai umor fin, gramatica de premianti si cultura de om batrin si multe altele, care-mi scapa, na! ca mi-s cam confuza la ora asta. Te pup si sint aci, in par, ma uit cu drag cum sufli in luminarica de 1 anishor implinit si aplaud spiritul tau frumos, fata mea! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. la mai mare! sa ne cresti si sa ne traiesti! Io un an, tu un an, carevasazica, suntem de-o varsta! si inca in aceeasi luna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. la mai multi ani si cat mai multe post-uri;te citesc mereu, chiar daca nu comentez; imi place cum scrii, rebelo, ma regasesc in unele faze; keep on like this! sys(meaning, Varanus'sister)

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULŢI ANI, din toată inima! Să curgă şampania, să cânte muzica... Artificii să explodeze în mii de culori pe cerul blogului tău...

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi, multi ani, la fel de plini de randuri savuroase!

    PS: ma mandresc ca am contribuit la nasterea rebelyell, se pare ca am avut mana buna :D

    PPS: si, daca tot taiem motul (sau rupem turta?), ce obiecte alegem de pe tava pentru rebelyell, in afara de cafea, tigara si o buna tastatura? :D

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MULTI ANI rebelo frumoasa!! De idei si nerv nu cred ca vei duce lipsa, asa ca iti urez multa sanatate, ca sa ne mai tot bucuri, mereu! Cred ca am devenit mai entuziasta de cand te cunosc!!
    Mai, uite, imi vine sa iti scriu asa, simplu, sincer, te iubesc vulpitzo!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.youtube.com/watch?v=g247CEZ9p70 si Vulpeo, sa nu te-nfrupti din el!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. multi ani si buni, lia! articolul tau aniversar m-a facut sa ma uit si io in istoricul blogului meu, sa vad cand am postat ceva prima oara. cum trece timpul, soro, si ce ma ienerveaza aniversarile, ca iexact de asta imi aduc aminte! bine, macar, ca a trecut frumos!
    cele bune, inca o data, tie si celor carora li te-ai descoperit pe acest blog!

    RăspundețiȘtergere
  9. OFF TOPIC - OPERATIUNEA "HIPPIEBOX"
    servus, tanti!

    numai ce-am vorbit cu val-varanul, care se indreapta cu viteza maxima spre bacau. mi-a confirmat si 'mnealui ca e suuuper opera surorii matale si, nu stiu de ce sunt foarte bucuros! probabil pen' ca lucrurile s-au legat atat de bine, ca sora ta a fost atat de rapida, ca tu si varanul m-ati ajutat si pentru ca sunt sigur ca o s-o dau pe spate pe river, care-i moarta dupa tot ce inseamna hippie.
    multumesc inca o data si-ti raman dator!
    pace!

    RăspundețiȘtergere
  10. She don't like slavery, she won't sit and beg
    But when I'm tired and lonely she sees me to bed
    What set you free and brought you to be me babe
    What set you free I need you hear by me
    Because

    In the midnight hour she cried- "more, more, more"
    With a rebel yell she cried- "more, more, more"
    In the midniight hour babe- "more, more, more"
    With a rebel yell- "more, more, more"

    I'd sell my soul for you babe
    For money to burn with you
    I'd give you all, and have none, babe
    Just, just, just, just to have you here by me
    Because.....

    RăspundețiȘtergere
  11. Mda, bine, hai urare şi de la mine, deşi, să recunoaştem totuşi că un an e un fleac în existenţa universului rebelyellian. Fac palma streaşină la ochi şi scrutez viitorul. Ce văd? Peste mii, dar ce zic eu, peste milioane de ani, omenirea care va fi atunci, va sta crăcănată de uimire în faţa acestui blog, cam cum stau acum turiştii de diferite naţionalităţi în faţa piramidelor. Istoricii se vor screme zadarnic să dea o explicaţie logică la apariţia, întreţinerea şi dezvoltarea atîtor şi atîtor posturi pline de înţelepciune şi umor. Şi, oricît vor săpa în meandrele virtualului, nu vor reuşi să descifreze misterul spiritului atît de profund- adevărat model existenţial - care îşi va păstra propeţimea peste milenii...Şi nimeni, nu va reuşi. Pentru simplul motiv că, deşi mult mai deştepţi decît contemporanii noştri, acelor cititori din viitor le va lipsi elementul vital care animă rebelyellul: absolutul adevăr vulpesc.
    Vai de mama lor:)

    RăspundețiȘtergere
  12. La Multi Ani, fata draga, si deie Domnul sa râdem si de bine ce ne este. Esti un om minunat si asta transpare din scriitura ta spontana si extrem de sincera. Sper sa ne cunoastem cat de curand, poate chiar anul asta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragilor, am intrat azi pe fuga (desi in existenta mea, calculator+televizor in weekend=blasfemie) ca sa nu ziceti ca dau party si dupa aia plec de acasa :D Va multumesc din suflet pt vorbele frumoase si pentru ca imi faceti viata mai plina. Si spun asta pentru ca nu simt ca va stiu doar virtual si superficial, ci de cate ori ma apuc sa scriu un text, ma gandesc: oare ce-o sa zica Varanus? Dar Dush si Rhodos, o sa rada cu mine? Si Anto si Lavinia, o sa ma mai alinte cu cuvinte frumoase? Oana ce minune de link o sa-mi mai dea? Va pup si va multumesc!
    P.S. Ne revedem luni cu o poveste desueta :D

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani blogu' lu' Lia!
    @Lia, astept felia aia de tort!! unde e??

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani si la mai multe posturi la fel placute si pline de emotie si naturalete!

    RăspundețiȘtergere
  16. As vrea sa scriu ceva f. inteligent si sensibil.. numa ca nu-mi vine.. de fapt nu-mi plac aniversarile si nici bilanturile contabile.. imi place sa traiesc in prezent si mai ales in viitor.

    Si totusi.. sa tin un toast.

    Drage pretene si preteni si tu fa aia de colo,
    inchin acest pahar in cinstea voastra, sa traiasca ma-ta care te-a facut, datorita ma-tii noi te-am cunoscut, atit in numele meu cit si al nefestii vreau sa va spun ca ma bucur ca exista oameni ca voi, imi pierdusem speranta. Ramineti asa cum sunteti, Dumnezeu sa va ocroteasca, sa va dea viata tot ce doriti.

    Neamtu tiganu.

    P.S Nu c-am scris frumos si emotionant!?

    cumatra vulpe

    RăspundețiȘtergere
  17. Multi ani de acum incolo sper sa rad si sa plang pe aici :) La multi ani Vulpito!

    RăspundețiȘtergere
  18. La multi ani sefa pentru minunatul tau blog. Recunosc, nu sunt un mare fan al blogurilor acesta fiind unul dintre putinele (2-3) pe care le citesc. Culmea este ca, chiar si atunci cand pier sirul, ma iau cu alte chestii si nu citesc de mult timp, o iau de unde am ramas si recuperez. Sa fiti iubiti.

    PS: poate de data asta ne intalnim la o barfa cand ajung acasa, avem si un motiv strasnic de sarbatorit.

    G

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani si cat mai multe posturi :D

    RăspundețiȘtergere
  20. LA MULTI ANI!!! Si fie ca de acum inainte, la fiecare 14 martie, sa suflam virtual in cat mai multe lumanarici :)
    Saptamana faina si usoara :)

    RăspundețiȘtergere
  21. La multi ani!La mai mare, la mai multe, sa traiasca si stapana blogului :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Doamnelor, domnilor, omniţelor, măi, frate, tare m-aţi emoţionat cu urările voastre! :) Să ne citim, vedem, cunoaştem cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  23. OFF TOPIC - "HIPPIEBOX"
    servus, lia!
    daca as vorbi prea mult despre opera surorii lu' matale, ar insemna sa o jignesc. pur si simplu, "bijuteria" mi-a placut la ne-bu-ni-e!!! multumesc inca o data, cred ca e unul dintre cele mai reusite cadouri pe care le-am facut pana in ziua de azi!
    cum ar zice neamtu tiganu, sa traiasca familia lu' matale, mult si bine!
    pace!

    RăspundețiȘtergere
  24. La multzi ani, blog frumos al Liei, iti doresc sa te faci mare-mare si sa ai mereu pe cineva prin casa, sa-ti cotrobaie curios prin lucruri, sa te bage in seama si sa te ainte.Stapanei tale ii doresc o viata plina si degetele harnice-inspiratia stiu ca-i vine cat ai clipi in capusorul ei de vulpe isteatza foc. Eu va pupacesc cu mare drag si va multzumesc in mod special pentru ajutor. :))

    RăspundețiȘtergere
  25. La multi ani! Sa iti traiasca "copilasul" si sa aiba multi prieteni!

    RăspundețiȘtergere
  26. Vazut acum post Poe, sunt f bucuroasa de reactii:)))... shi mandra. Multzumesc tare.

    RăspundețiȘtergere
  27. La Multi Ani tie si blogului...
    Si's taaare curios ce urmeaza...:)

    RăspundețiȘtergere
  28. la multi ani lu' blogu', lu' stapana, lu' gagicu', lu' cumnata pictoreasa minunata, lu' miqui , lu' frieda si la tot neamu' lor
    :-)))))))))
    si cado': un bilet la teatru ;-)

    RăspundețiȘtergere
  29. Ai fost si ramai ca o "buna vestire"
    La multi ani tie si entuziasmului tau!

    Andrei-Florin

    RăspundețiȘtergere
  30. Intarziat putin prin alte sfere,am ajuns,cred ,ultimul...
    Da',oricum mai bine mai tarziu decat deloc:
    LA MULTI ANI @ blogu'tau!
    Sa scrii cat mai mult si cat mai bine si sa ai vizitatori de calitate!

    RăspundețiȘtergere
  31. cu intarziere..la multi ani si mai multe scrieri la aceeasi calitate ;)

    RăspundețiȘtergere
  32. Felicitari doamna blogger! Sper sa ajung si eu la un an, desi teoretic am doi, da' abia de 2 luni ma sfarm cu blogu' pe net! Articolul cu catzelul a fost clar cel mai tare! Demonstreaza ca nu ne doare in cot chiar atit de rau precum credeam! Te pup, cu drag si da-i inainte, ca scrii super!

    RăspundețiȘtergere
  33. Mă înclin cu graţie :) Şi vă mulţumesc că sunteţi cu mine :)

    RăspundețiȘtergere
  34. E cam tarziu dar cred ca nu te superi tu din atata lucru. La multi ani si multa inspiratie, draga vulpito!

    RăspundețiȘtergere