"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

joi, 31 decembrie 2009

Bilanț de Vulpe la final de an

Ca de sfârșit de an așa, în loc de bilanț, primesc o leapșă cu tente narcisiste și auto-pupătoare-pe frunte de la conu Jean Claude. Cum că dacă mi s-a întâmplat să recitesc vreo postare de anul ăsta și să zic: "Hai să-mi bag picioarele! Ce bună sunt!" Ei, bine, v-am spus de la început că eu mă iubesc și sunt foarte încântată de mine și de produsele mele în carne, blană, fulgi, ouă și vorbe spuse și scrise, așa că da, normal. Am recitit diverse scriituri ale anului 2009 și m-am râs de una singură sau m-am emoționat sau mi-am spus "fată, ce tâmpită ești tu cu supărările tale!". Deci, nu am doar texte mirobolante, ci și multă sinceritate și texte care mă emoționează în continuare, în ciuda faptului că eu cred despre mine că dacă mă tai nu curge sânge. Și dacă doriți și voi să (re)vedeți cam ce mi s-a părut mie că mă caracterizează drept o Vulpe talentată și bună la vorbe ticluite, să facem o listă (criticile, roșiile moi și ouăle stricate aruncate la final vă rog). Apropo, poate îmi puneți și diagnosticul: schizoid-paranoică ce trece repede de la o stare la alta sau Vulpe complexă care prezintă multe aspecte?

De când am dus în martie câteva hăinuțe și niște dulciuri la primii copii, nu mi-aș fi închipuit vreodată că ce va urma va lua asemenea proporții. De câte ori mă întâlnesc cu cineva care are lucrușoare pentru copii, de câte ori merg la copii și ori de câte ori scriu despre asta, sunt atât de emoționată, că mi se pune nod în gât. Toate textele despre copii, despre oamenidarnici mă fac să îmi joace lacrimi de fericire și emoție în ochi, dar acesta rămâne cel mai important parcă.

Trecând în cu totul alt registru, printre preferatele mele sunt poveștile cu Frieda (din astea de zi cu zi, dar și aventuri extreme și probleme de sănătate) și relația mea cu cu Bucureștiul (agitată, nebună, pasională).

La categoria pamflet îmi ador Analizele blonde, fiecare în parte pentru câte o năzbâtie. Vi le reamintesc doar pe cele mai recente, aici și aici.

Dintre cele mai sincere și personale texte le-am ales pe cele despre Vulpe la 31 de ani, despre superba mea nepoată Mara, despre my best friend Titi, despre fratele meu, bunicii mei și dorul meu veșnic de ei, dar și despre gagicul minunat și felul nostru de a face lumea să întoarcă privirea. Ca să nu mai spun de declarația mea de iubire pentru bărbați.

E o listă lungă zic eu (deși aș mai fi adăugat la ea). Păi, modestă nu voi fi nicicând, se înțelege. Eu mă bucur cel mai tare de altceva. De minunata invenție numită blog. Datorită căreia mi-oi fi dezvoltat eu talentele literar-artistice, dar care m-a ajutat mai ales să-mi fac o listă senzațională de prieteni noi. Oameni faini, mai tineri, mai înțelepți, mai sensibili, mai zurlii, alături de care să mă bucur, să mă plâng, să râd și să fiu fericită. Tuturor la un loc și fiecăruia în parte vă doresc să aveți bilanțuri de care să fiți mândri, să priviți cu simpatie în spate și cu încredere în față. Să avem parte de un an mai bun, în ciuda perspectivelor. Doamnelor și domnilor, minunații mei, mă înclin cu drag și mult respect. Să ne revedem și recitim sănătoși. La mulți ani cu voioșie!

27 de comentarii:

  1. te pup! multumesc pentru toate bucuriile de anul asta! sa ne vedem sanatosi si voiosi la anul. pentru ca meritam ;D

    RăspundețiȘtergere
  2. Pun eu diagnosticul: esti un om minunat, cu suflet mare, care face lucrurile bune sa se intample. Ai facut fffff multe pentru altii anul acesta, ai adus bucurie in multe suflete, si in cele care au primit, si in cele care au putut sa dea ceva, datorita tie.
    Iti doresc sa ai un an frumos, cu multa dragoste si iubire, sa iti implinesti absolut tot din ce ti-ai propus si sa ti se intoarca inmiit binele pe care l-ai facut! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Liuta draga, sa ai un an...darnic:) si may all your dreams come true. si te pup tare tare. hronia polla 2010!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc fain :)

    La Multi Ani!, Lia.

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani! sa ai tot atata energie si daruire pentru ceea ce iti doresti, ca anul asta, poate un pic mai mult. Un stol de pupaturi de la brasov!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani si ma bucur ca te cunosc,

    Cu drag,
    Kitty

    RăspundețiȘtergere
  7. în orice aritmetică ai calcula bilanțul, sunt sigur că este unul pozitiv. La mulți ani și multă sănătate și fericire! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. LA MULŢI ANI, MULTĂ SĂNĂTATE ŞI NUMAI BINE! LA BUNĂ RECITIRE!

    RăspundețiȘtergere
  9. OANA, MIRU, SMARA & TIBI31 decembrie 2009 la 17:31

    La multi ani, suflet nobil!! Sa ai parte de tot ce e mai bun si frumos in 2010! An Nou fericit si cu sanatate maxima!! Te pupam cu drag!!!
    Noi 4

    RăspundețiȘtergere
  10. Vulpe dragã, stii si tu ce cred eu, Oameni darnici nu numai ca e cea mai mare realizare a ta din 2009, ci este o mare realizare, pur si simplu. Orice altceva paleste in comparatie cu asta. Te admir, si a naibii sa fiu daca nu te invidiez de-a dreptul!
    Cât despre blog, da...acelasi lucru mã face fericitã si pe mine, îmi potolesc pasiunea pentru scris si am cunoscut oameni minunati...asa ca tine, dar ca tine nu e nimeni, absolut si indubitabil.

    Te îmbratisez cu mult drag, si sa ne vedem la anul cu bine si cu ajutorul Lui.

    RăspundețiȘtergere
  11. Îţi mulţumesc din suflet!
    şi iţi doresc şi ţie un 2010 saturat de fericire şi prieteni adevaraţi:)
    LA MULŢI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani draga mea draga!Sa ne gasim intr-un nou an cu alte motive de "lupta si bataie".Atata timp cat avem energia sa trecem peste cele rele si sa ne bucuram de cele bune inseamna ca suntem vii!
    te tzuc de departe de la baia mare!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am scos anu' vechi din casa
    Am pus de toate pe masa
    Si astept anu' ce vine
    Plin cu bucurii-ciorchine!
    La multi ani! Si tot atatea bucurii cate ai facut si tu! Sunt convinsa ca vei avea! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani,Lie!
    Frumos ai scris,frumos vei scrie!Astept cuminte!
    Sa fi iubita,sa iubesti si sa ai multe bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  15. LieLie, faptele tale bune sa-ti fie rasplatite inzecit, sa fi fericita si iubita !
    La Multi Ani !

    RăspundețiȘtergere
  16. La multi ani fericiti, vulpeo!
    Sa-ti traiasca blanita si naravurile!

    RăspundețiȘtergere
  17. Lie,
    la multi ani si tie!
    Si sa ramai la fel de minunata si in acest an.
    ...si uite cum Lupul scrie elogii Vulpii...hahaha!

    RăspundețiȘtergere
  18. La multi ani, vulpe draga. Esti un om minunat si o raritate pentru zilele noastre. Sa ramai asa cat timp iti vei dori, sa ai parte de tot ce este mai frumos pe lumea asta. Sunt incantata ca am avut placerea sa intalnesc un om ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani, vulpitza draga! Porcusoru' e deja asigurat! Pupez asijderea!

    RăspundețiȘtergere
  20. La Mulţi Ani! Să ai un 2010 minunat, Oamenii darnici să fie tot mai mulţi şi să faci în continuare oameni fericiţi, aşa cum numai tu ştii :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. un an 2010 foarte bun
    e anul tigrului take care
    :D

    RăspundețiȘtergere
  22. la multi ani! nici nu ai motive sa fii modesta, tine-o tot asa. te pup si te urmaresc in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cu intarziere, la multi ani vulpito.

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani cu fericire si vezi ca din bilant ai uitat sa pomenesti mine :P

    RăspundețiȘtergere